Yksi NHL:n maanantain siirtorajan suurimpia puheenaiheita oli hyökkääjälegenda Joe Thorntonin jääminen San Jose Sharksiin loppukaudeksi.

Thorntonin huhuttiin olevan ainakin Dallas Starsin kiikarissa, mutta The Athletic -lehden toimittajan Pierre LeBrunin mukaa Stars ei lopulta koskaan tehnyt vaihtotarjousta Sharksille.

40-vuotiaan kiekkoikonin uskottiin olevan valmis hylkäämään hänen sopimuksessaan oleva siirron estävä pykälä, jotta kauppaaminen Starsiin onnistuisi.

Thornton on selkeästi hyvin pettynyt, että kauppaamista NHL:n mestarisuosikkiin ei lopulta tapahtunut.

– Kun tässä vanhenee, niin tajuaa, että on vain tietyn verran mahdollisuuksia – olisi ollut kiva saada se. Halusin sen mahdollisuuden. Olen metsästänyt tätä (Stanley Cup -mestaruutta) jo 22 vuotta, Thornton harmitteli The Athletic -lehdelle.

LeBrunin mukaan Thorntonin perässä oli useitakin NHL-seuroja, mutta nämä eivät vastanneet kokeneen kanadalaisen toiveisiin.

– Ongelma oli se, että ne 3-4 joukkuetta, jotka olivat kiinnostuneet Thorntonista, eivät olleet joukkueita joihin ”Jumbo” olisi halunnut siirtyä metsästämää Stanley Cupia, LeBrun avasi.

– Voin kertoa sen, että Boston Bruins, Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights eivät olleet yhteydessä Sharksiin Thorntoniin liittyen. Uskon, että joukkueet, jotka eivät olleet selkeitä mestarisuosikkeja, eivät tarjonneet tarpeeksi viehätysvoimaa Thorntonille. Hänen tarkoituksenaan oli olla nirso, niin kuin hänen kuuluukin olla, LeBrun jatkoi.