Ottawa Senators-hyökkääjä avautui alkoholi-ongelmastaan – ”Olen pelännyt tätä päivää”

© Kuva: Getty Images

Pitkään NHL-kaukaloista sivussa ollut Ottawa Senators-hyökkääjä Bobby Ryan on vihdoin paljastanut syyn tauolleen.

32-vuotias Ryan ei ole pelannut sitten marraskuun lopun, jolloin hän ilmoittautui NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n hoito-ohjelmaan, jonka avulla pyritään hoitamaan pelaajien päihde- ja mielenterveysongelmia.

Senators-konkari paljasti medialle kärsivänsä alkoholismista.

– Olen pelännyt tätä päivää suurimman osan viimeisistä kolmesta kuukaudesta, mutta jos aikoo toipua on otettava vastaan se mitä on tullakseen, Ryan totesi TSN:n mukaan viitaten asian kertomiseen julkisesti.

Pelaaja kertoo tilanteen eskaloituneen Senatorsin marraskuisella pelimatkalla Detroitissa.

– Kai sitä voisi kutsua paniikkikohtaukseksi, mutta enemmänkin kyse oli siitä, että tajusin ettei suunta mihin olin matkalla olisi johtanut hyvään lopputulokseen. Ja kyse ei ollut vain ammatillisesti, vaan henkilökohtaisella tasolla, Ryan paljasti.

Hyökkääjän mukaan hän yritti käsitellä ongelmaansa itsekseen, mutta toimenpiteet eivät olleet riittäviä.

– Saattoi kulua 20 päivää hyvin ja sitten yhtenä päivänä meni todella huonosti.

Ryan kiitti vuolaasti tukea tarjonneita pelaajakollegoitaan, jotka ovat myös käyneet läpi NHL:n hoito-ohjelman. Suurimmat kehut saa kuitenkin vaimo Danielle, jota hyökkääjä kutsuu rock-tähdeksi. Myös pariskunnan kaksi pientä lasta toimivat kimmokkeena ratkaisulle hakea lopulta apua.

Ryan on harjoitellut joukkueen mukana jo jonkin aikaa ja uskoo palaavansa tositoimiin seuraavien parin viikon aikana.

7,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva laituri on pelannut kuluvalla kaudella 16 ottelua summaten niissä 4 (1+3) tehopistettä.