Liigan tykki haluaa auttaa suurlupaus Anton Lundellia NHL:n draftin alla – näin timantti kommentoi: ”Rohkeesti saa pelaa ja kukaa ei tuomitse, vaikka yrittää välillä itekki liikaa”

© Kuva: Juha Tamminen

LAPPEENRANTA. Kotimaan liigajoukkue HIFK:n ruotsalaisen tähtipelaaja Sebastian Dyk puhui Liigan nettisivuilla NHL:n suurlupaus Anton Lundellista mielettömin sanoin. Pelaaja muun muassa haluaa auttaa hyökkääjää mentäessä kohti kesän draftia, ja lisäksi hän haluaa välttää Lundellille räyhäämisen mahdollisen epäonnistumisen jälkeen.

– En ole lukenut sitä, mutta Sebi ite sanoi, että semmonen oli ollu, Lundell tuumasi keskiviikkona Lappeenrannassa Liigan SaiPa-pelin tauottua.

Minkälaista ”opetuslapsena” oleminen on?

– Mun mielestä meillä on tosi hyvä ketju, Jeppe Saarinen (toinen kokenut pelaaja) auttaa paljon ja Dyk kanssa. Kokeneita jätkiä, siinä on kiva pelaa. Sanon, että tuetaan toisiamme. Rohkeesti saa pelaa ja kukaa ei tuomitse, vaikka yrittää välillä itekki liikaa. Sit vaa autetaan, jos menetetää kiekko.

Auttaminen auttaa siis Lundellia ja koko HIFK:ta kaukalossa?

– Joo! Se on just sitä. Autetaan toisiamme, suurin osa ajasta ollaa jäällä yhessä. Ketjukaverit on iso osa peliä, se on tärkeetä, että kemiat kohtaa.

Keskiviikkona Helsingin vieraat, eli HIFK kellisti lappeenrantalaisen SaiPan 4-1 iskemällä toisessa erässä kaikki maalit. Avaustauolla tilanne oli isännille 1-0.

– Eka erä oli ihan ookoo, toinen oli tosi hyvä. Kolmas oli vähän heikompi, mutta saimme tarvittavat pisteet. Jämäkkä erä, voittomaalin tekijä näki.

Kun Liigan pudotuspelit ovat jo ovella, nousee fiilis taatusti?

– No joo! Peli muuttuu koko ajan, kiva on pelaa. Pitää vielä parantaa peliä loppua kohti.

– Ei sen isompia kuin huolellisuutta siihen, että pelaamme rohkeesti, mutta tunnistetaan tilanteet. Ei menetetä kiekkoa turhaa sinisten päällä varsinkaan. Tollasta perusjuttua.

NHL-draftiin on aikaa neljä kuukautta.

– Vielä pystyy mennä päivä kerrallaa. Tässä on hieno loppukaus edessä! Kovat tavoitteet meillä, totta kai se on hieno kokemus, mikä on tulossa. Jokainen odottaa sitä innolla, ketä sinne on lähössä.

– Ei muuta kuin pelaa mahollisimman hyvin ja kauden jälkee aletaa miettii kesää.

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!