Miltä seuraavat faktat kuulostavat?

NHL:n syyskauden 31 ottelua tehoin 6+8=14. Plusmiinussaldo -10. Tasakentällisin vain viisi pinnaa. Nyt 15 ottelun maaliton putki.

Eivät kenties hyviltä, kun kyseessä on jo kolminkertainen maailmanmestari Kaapo Kakko. Tämän osalta kausi taalajäillä on sujunut taatusti heikommin, kuin mitä suuri yleisö toivoi ja odotti.

Nashville Predatorsia vastaan suomalaislupaus oli itse asiassa pudotettu jo NY Rangersin nelosketjuun, jossa pelasivat lisäksi Brett Howden ja Brendan Smith seuraksi.

Vaikka suomalaisen debyyttikausi onkin ehkä ollut monelle pettymys, ei NY Rangersissa Kakkoa lytätä.

– Tällä kaudella on tapahtunut paljon hyvää. Rakastamme häntä pelaajana, joukkueen vastuuvalmentaja David Quinn rauhoitteli sanomalehti NY Postin mukaan.

Suomalainen varattiin Rangersiin juhannuksena kakkosena heti New Jersey Devilsiin ykkösenä menneen jenkki Jack Hughesin perässä. Tuo meriitti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hyökkääjällä olisi automaattisesti paikka Rangersin kärkiketjuista.

– Puhuin hänen kanssaan asioista, joita hänen olisi tehtävä ollakseen tehokas ja pysyäkseen kuuden parhaan hyökkääjän sakissa, Quinn sanoi viitaten kahteen kärkiketjun paikkaan.

Komentaminen nelosketjuun ja 11 minuutin peliaika eivät siis ole asioita, joista pitäisi dramatisoitua.

– Tiedän, että joidenkin mielestä se on isompi juttu kuin minun mielestä, jos 18-19-vuotiaita pelaajia liikutellaan näin.

Viime aikoina Kakon rooli on vaihtunut roimasti, sillä esimerkiksi peliaika on ollut kaikkea mahdollista 11 ja 19 minuutin välillä.

– Hän on saanut paljon jääaikaa ja paljon mahdollisuuksia, ja saa jatkossakin. Mutta tuo Nashville-ottelu oli peli, jossa ajattelin, että hänet pitäisi pudottaa alaketjuun.

NY Rangers jatkaa kauttansa viikonloppuna Toronto Maple Leafsia ja Anaheim Ducksia vastaan.