Näkökulma: Älä anna vanhojen kauppojen hämätä – Arizona maksoi itsensä kipeäksi Taylor Hallista

© Kuva: Getty Images

Taylor Hall saatiin vihdoin kaupattua NHL:ssä, ja vastaanotto vaihtokaupalle oli varsin kahtiajakoinen. Osa kiekkotietäjistä piti Arizona Coyotesin maksamaa hintaa surkean pienenä, ja Devils munasi tilanteen myymällä supertähtensä niin halvalla.

Useat GM:t riensivätkin nopeasti puolustelemaan tekosiaan hovitoimittajien kautta. Meillä ei tulevaisuutta myydä yhden vuokratyöläisen takia ja sen semmoista. Yhtäkkiä Hall tuntuikin olevan monelle NHL-johtohahmolle yhdentekevä, vaikka häntä oli juuri jahdattu kuukausitolkulla.

Hallista saatu hinta vaikuttaa kieltämättä vähäiseltä, jos treidiä verrataan viime kaudella tapahtuneeseen Mark Stone -kauppaan. Ottawa Senators sai hyökkääjästään puolustaja Erik Brännströmin, joka potentiaalillaan pesee lattiaa Devilsin saamilla lupauksilla. Lisäksi Ottawa sai toisen kierroksen varauksen ja hyökkääjä Oscar Lindbergin.

Näissä vaihtokaupoissa on kuitenkin vissi ero. Vegasilla oli tiedossa, että Stone tekee joukkueen kanssa pitkän jatkosopimuksen. Hall on puolestaan ilmaissut haluavansa testata arvonsa vapailla markkinoilla, eikä ole valmis jatkosopimukseen kesken kauden.

Vegas sai kaupassa siis reilut kahdeksan vuoden edestä Mark Stonea. Arizona puolestaan osti 47 ottelun edestä Taylor Hallia.

Vieläkö hinta tuntuu halvalta?

Lue myös: Arizonan GM paljastaa, miten Taylor Hallin jättisiirto junailtiin maaliin: ”Tämä oli harvinaislaatuinen mahdollisuus”


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?