Alkukesästä Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruuteen torjunut AHL-joukkue Rockford IceHogsin Kevin Lankinen viilettää NHL:n farmisarjassa aivan maagisessa iskussa.

Suomalaisten tietoisuuteen maailmanmestaruuden myötä ponnistanut Lankinen on pysäytellyt kumilätkiä sesongin 11 ottelussa upealla 92,4 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on sekin hieno 2,53. Torjuntaprosentit ovat koko AHL:n seitsemänneksi parhaat ja pelaajalla on syytä hymyyn.

Joseph Zakrzewski

@JoeyZRadio
Pregame warmups are bouncin' along in Toronto.

Kevin Lankinen gets the start for the @goicehogs vs. @TorontoMarlies Kasmir Kaskisuo.

No changes for RFD from Friday at Belleville. No Carlsson, Fortin, Tuulola. Tomkins the goalie scratch.

Kenties kaikkien mahtavin tilastofakta on se, että jo keväällä Slovakiassa päänsä jäätävyyden osoittanut Lankinen on onnistunut torjumaan noista 11 ottelusta peräti seitsemän voittoa ja lisäksi yksi tappio ylitöiden jälkeen on tuonut joukkueelle yhden pinnan.

Toukokuussa MM-kisojen pudotuspeleissä järjestyksessä Ruotsin, Venäjän ja Kanadan tähtisikermät kumoon torjunut Lankinen on päästänyt AHL:ssä kahdessa pelissä kuusi ja viisi maalia, mutta muuten ottelukohtaisesti korkein päästetty maalimäärä on kolme takaiskua.

Noin monta kertaa Lankinen on antautunut niin ikään kahdesti. Suurlupauksen selän takana on siis soinut upeasti seitsemässä kamppailussa maksimissaan vain kaksi kertaa.

Maanantain vastaisena yönä kultavahti torjui Toronto Marliesin kumoon luvuin 4-2. Lankisen tarvitsi venyä pikkumustan eteen ainoastaan 11 kertaa, kun edellisessä ottelussa viime viikon alkupuolella vahti otti ällistyttävät 55 torjuntaa Milwaukee Admiralsia vastaan.

No, varaamaton Lankinen on ainakin näyttänyt sopeutuvansa kiekkosateeseen tai päinvastaiseen tilanteeseen – ja nyt otanta on siis AHL sekä MM-kiekko. Luulisi, että pelaajan oikeudet omistava NHL-joukkue Chicago Blackhawks alkaisi jo pikkuhiljaa kiinnostumaan taitavan, fiksun ja erittäin sympaattisen suomalaisen palveluksista.