Jääkiekkomaailma järkkyi lauantaina NHL:stä kantautuneiden karmeiden uutisten takia. Philadelphia Flyers tiedotti nettisivuillaan, että ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblom sairastaa harvinaista Ewingin sarkoomaa, tunnetummin luusyöpää.

Pelaaja sai lukuisilta eri tahoilta tukea uutisen tultua ison yleisön tietoon.

Tsemppiviestin pelaajalle kirjoitti Instagram-tililleen myös hänen tyttöystävänsä Alma Lindqvist.

– Jumala antaa hänen kovimmat kamppailut hänen vahvimmalle ihmiselleen. Olemme kiitollisia kaikista viesteistänne. En voi vieläkään uskoa tätä, mutta taistelemme saadaksemme sinut kuntoon mahdollisimman pian. Tulen aina rakastamaan sinua, nainen kirjoitti.

Ruotsalainen 23-vuotias laitahyökkääjä ehti aloittaa kuluvan kauden upeasti ollen Flyersin alkukauden paras maalintekijä. Hän iski 30 ottelussa tehot 11+7=18.

Ruotsia viime kevään MM-kisoissakin edustaneella Lindblomilla on seuraavaksi edessään ensi viikolla käynnistyvät jatkotutkimukset. Syöpähoidot pyritään aloittamaan mahdollisimman pikaisesti niiden jälkeen. Flyersin tiedotteen mukaan kolmatta NHL-kauttaan pelanneen laitahyökkääjän ei oleteta palaavan kaukaloon enää tällä kaudella.