Capitals tekee tähtensä jatkon eteen kaikkensa – Alex Ovetshkin esitti itseään pelaajan edustajaksi: ”Sanoin, että ei, mutta kiitos tarjouksesta”

© Kuva: Getty Images

Puolitoista vuotta sitten kesällä 2018 jääkiekon NHL:n Stanley Cup -mestaruutta juhlineen Washington Capitalsin GM Brian MacLellanilla on viimeistään ensi kesänä ratkottavanaan kaksi isoa pähkinää. Seuran pitkäaikainen tähtisentteri Nicklas Bäckström ja tähtivahti Braden Holtby ovat nimittäin päätymässä kumpikin vapaille markkinoille.

Seurapomo vahvisti taannoin The Athleticin jutun mukaan, että hän tekee kaikkensa keskushyökkääjä Bäckströmin kiinnittämiseksi.

– Haluamme hänet takaisin. Hän on iso palanen organisaatiotamme ja aiomme tehdä kaikkemme, jotta hän jatkaisi täällä, MacLellan muotoili lähteelle.

Tällä kaudella 23 ottelussa verrattain vaisut tehot 4+14=18 iskenyt ruotsalainen on ilmeisen haluttua tavaraa joukkueessa muidenkin mielestä. Bäckström oli kertonut The Washington Postille, että esimerkiksi tämän joukkuekaveri, huippuhyökkääjä Alex Ovetshkin olisi voinut olla ruotsalaisen edustaja sopimusneuvotteluissa.

– Sanoin, että ”ei, mutta kiitos tarjouksesta”, Bäckström kertoi ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan.

Bäckström on ollut Capsissa koko mittavan ja upean NHL-uransa ajan, eli kaudesta 2007-08 lähtien. Hän on voittanut Stanley Cupin, hän on kantanut ja kantaa apukapteenin natsoja, A-kirjainta, ja hänet on nimetty myös tähdistöotteluun. Liekö 32-vuotias sentteri kaipaa jo uusia tuulia, sillä hän antoi oikein todellisen tunnelman pilaavan – joskin sinänsä ymmärrettävän kommentin.

– Minusta tuntuu, että olen ollut täällä riittävän kauan ja olen nähnyt kaiken. Tunnen, että haluan tehdä tämän yksin, ruotsalainen latasi.

Ovetshkin ei kuulemma pysty sisäistämään ajatusta, että tähtisentteri pelaisi jossakin muussa joukkueessa.

– Hänen pitäisi olla täällä ikuisesti sen jälkeen, mitä hän on tehnyt joukkueelle ja kaupungille. Toivon hänen kirjoittavat pitkän sopimuksen, ja että hän haluaisi pelata täällä loppuun asti. Uskon, että hänellä ei olisi mukavampaa pelata missään muualla, venäläinen mietti.

Capitalsilla on edessä mielenkiintoiset ajat. Kuten todettua, ruotsalaistaikurin ja Holtbyn kontrahdit loppuvat tähän sesonkiin, Ovetshkinin pahvi kattaa vielä ensi kauden.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.