Dallas Starsin riveissä toista NHL-kauttaan pelaava Roope Hintz on ottanut tänä syksynä ison roolin joukkueensa hyökkäyksessä.

22-vuotias keskushyökkääjä on pommittanut 16 pelissä tehot 9+2 sivuten jo tässä vaiheessa syksyä viime kauden maalimääräänsä. Kiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News nostaakin tulikuuman helsinkiläisen syksyn parhaiden toisen kauden NHL-pelaajien listan kärkipäähän.

– Olisi helppo puhua ainoastaan Miro Heiskasesta, joka on noussut toisella kaudellaan NHL:n parhaiden kahden suunnan puolustajien joukkoon. Mutta mitä jos annetaan vähän rakkautta myös Hintzille, joka on ilman suurempaa hälyä iskenyt yhdeksän maalia ja 11 pistettä 16 pelissä. Tulokset itsessään ovat vakuuttavia, mutta se, että hän on sivunnut viime kauden maalimääräänsä 42 peliä aiemmin räjäyttää tajunnan, The Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton suitsuttaa Hintzin alkukauden otteita.

– Hintzillä on käytännössä katsoen ollut Midaksen kosketus kiekkoon. Hänen laukauksistaan 27,3 prosenttia on päätynyt maaliin, ja tuo lukema tulee vielä laskemaan. Mutta 22-vuotias on käyttänyt ylimääräisen vastuun hyväkseen. Siinä missä joukkueen isot tykit ovat alisuorittaneet, Starsin toisen kauden hyökkääjä ei totisesti ole sitä tehnyt, toimittaja päättää arvionsa.

Loukkaantumisen vuoksi neljä peliä sivussa ollut Hintz on Starsin sisäisessä pistepörssissä neljäntenä vain kahden pisteen päässä tähtihyökkääjä Tyler Seguinista. Väliin mahtuvat myös joukkueen konkarihankinta Joe Pavelski sekä Hintzin tavoin upean alkukauden pelannut Heiskanen.

LUE MYÖS: TOP-lista: NHL:n ensi kesän nimekkäimmät vapaat agentit – mukana kaksi suomalaisnimeä