AHL on monelle kiekkoilijalle viimeinen askelma ennen läpimurtoa NHL:ään. Farmisarjassa pelaa tällä kaudella 44 suomalaista, jotka totuttelevat peliin kapeassa kaukalossa.

Alkukautta voi pitää isona pettymyksenä suomalaisille ryhmänä. Vain muutama nimi erottuu edukseen isosta ryhmästä.

Ehdoton suomalainen AHL-kuningas on Manitoba Moosessa pelaava puolustaja Sami Niku. Winnipeg Jetsin lupaus on takonut kymmeneen otteluun tehot 3+8=11 ja lopullinen läpimurto NHL:ään on enää ajankysymys.

Puolustajista myös Laval Rocketin Otto Leskinen (0+8) ja San Antonio Rampagen Niko Mikkola (2+5) voidaan laskea onnistujien joukkoon. Hyökkääjistä paras on ollut Eetu Luostarinen (5+2), joka on päässyt tehoilemaan jo NHL:nkin puolella Carolina Hurricanesin paidassa.

Eeli Tolvasen kausi farmissa on alkanut kelvollisesti, mutta pistetykiltä odotetaan paljon parempaa. Hän on iskenyt 15 otteluun tehot 2+3, eikä nosto NHL:ään ole näköpiirissä.

Kärppien huippulupauksista Aleksi Heponiemi (0+6) ja Rasmus Kupari (2+2) ovat aloittaneet niin ikään hitaasti kapeassa kaukalossa. Liigaa viime kaudella dominoinut Oliwer Kaskikaan (2+2) ei ole löytänyt itsestään parasta terää.

Maalivahdeista eniten vastuuta on saanut Ville Husso. Hän on torjunut kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.