Columbus-valmentaja John Tortorella sivalsi NHL-mediaa – ylisti suomalaismaalivahtiaan

© Kuva: Getty Images

Kesällä lähes kaikki nimekkäimmät pelaajansa menettäneen Columbus Blue Jacketsin uskottiin romahtavan tällä kaudella NHL:n jumbosijoille.

Nuorella kokoonpanolla kauteen lähtenyt joukkue on kuitenkin yllättänyt kiekkojännärit positiivisesti. Tappioputken sijaan joukkue on voittanut neljä ensimmäisestä yhdeksästä ottelustaan. Ilman pisteitä Blue Jackets on poistunut kaukalosta vain kolmesti.

Joukkueen räväköistä medialausunnoistaan tunnettu konkarivalmentaja John Tortorella ei malttanut olla piikittelemättä suulasta torontolaismediaa joukkueen napattua 3-4-jatkoaikavoiton yhtenä suurimmista mestarisuosikeista kauteen lähteneestä Toronto Maple Leafsistä.

– Meidän piti olla surkimuksia tällä kaudella, valmentaja sivalsi asiantuntijoita lehdistötilaisuudessa.

– Aiomme huolehtia vain omista asioistamme ja edetä päivä kerrallaan.

Tortorella kehui myös loistavia torjuntoja varsinkin Toronto-ottelun avauserässä napsinutta maalivahti Joonas Korpisaloa, joka on ottanut ykkösvahdin paikan Sergei Bobrovskin vaihdettu maisemaa kesällä.

– He (Toronto) olisivat voineen tehdä 3-4 maalia avauserässä. Hän oli uskomaton. Se oli avain voittoon – hän antoi meille mahdollisuuden, Tortorella kehuu 28 laukausta ottelussa pysäyttänyttä porilaistorjujaa.

– Hän on ottanut (ykkösmaalivahdin) paikan vastaan oikein hyvin. Hän on odottanut vuoroaan penkillä usean kauden ajan ja on nyt suoriutunut hienosti, valmentaja kehaisee.

Seitsemän ottelua ensimmäisestä yhdeksästä pelannut Korpisalo on pysäyttänyt alkukaudella kiekot 90,5 prosentin varmuudella. Suomalainen on ollut torjuntavuorossa jokaisessa Blue Jacketsin voitto-ottelussa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!