New Jersey Devilsin kausi on lähtenyt vähintäänkin katastrofaalisesti liikkeelle.

Seuran voitoton putki jatkui maanantaina, kun he menettivät 4-1-johtonsa Florida Panthersia vastaan ja hävisivät kamppailun lopulta nöyryyttävästi lukemin 4-6.

Yksi Devilsin suurimmista pettymyksistä on ollut viime kesän ykkösvaraus Jack Hughes.

Suurin odotuksin joukkueeseen saapunut 18-vuotias hyökkääjä ei ole onnistunut kirjaamaan vielä yhtään tehopistettä kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa. Hänen tehotilastonsa on samalla pakkasella lukemin -4.

Nuoresta iästään huolimatta, Hughesin vaikutus Devilsin menestykseen on erittäinkin suuri. Jos seuran kirkkaimman timantin jääkylmään vireeseen ei tapahdu muutosta, niin Devilsissä voidaan alkaa pian tutkimaan ensi kesän varaustilaisuudessa tarjolla olevia kärkivarauksia.

– Kuuden ottelun pisteetön putki ei ole vielä syy paniikkiin, mutta täytyy muistaa, että koko Devilsin tulevaisuus on sidottu tähän kaveriin. Jos hänestä ei kehity tehokasta TOP-6 -hyökkääjää, jota kaikki hänestä odottavat lyhyellä tähtäimellä (sekä vielä parempaa pelaajaa pitkällä tähtäimellä), voi se viivyttää Devilsin haaveita nousta mestaruusehdokkaaksi, New Jerseyn paikallislehden The Star-Ledgerin toimittaja Steve Politi kertoo tuoreessa kolumnissaan.

Politi uskoo, että Hughesin heikon vireen jatkuminen saattaa tietää päävalmentaja John Hynesin pään joutumista pölkylle.

– Onko syy valmennuksessa? Laitetaan asia näin: vaikka ongelma ei johtuisikaan valmennuksesta, niin jos Hughes ei näytä kehitystä ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan, tipahtaa syyt juuri päävalmentajan niskaan, toimittaja lataa.