Toimituksen valinnat: tässä ovat NHL:n TOP 5 puolustajat!

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi alkaa pitkän odotuksen jälkeen ensi yönä. NHLSuomi-sivusto ennakoi alkavaa kautta valitsemalla jokaisen pelipaikan viisi parasta pelaajaa. Voit katsoa myös laajan joukkue-ennakkopakettimme tästä.

Tässä artikkelissa käsittelemme NHL:n parhaita puolustajia.

5. Erik Karlsson, San Jose Sharks

Viime kaudella ikä alkoi ensimmäistä kertaa painaa Erik Karlssonin otteissa. Kausi lähti hitaasti käyntiin San Josessa, mutta todelliset vaikeudet alkoivat vasta keväällä. Nivusvamma teki Karlssonin luistelusta todella kivuliaan näköistä. Näistä vaikeuksista huolimatta ruotsalaispakki oli NHL:n johtavia pelaajia ja viimeisteli pudotuspeleissä tehot 2+14=16.

4. John Carlson, Washington Capitals

John Carlsonin upea viime kausi meni useilta NHL-seuraajilta ohi. Washington Capitalsin ykköspuolustaja viimeisteli runkosarjassa 70 tehopistettä ja oli puolustajien pistepörssin nelonen. Samaan aikaan Carlson on myös monia kilpailijoitaan luotettavampi omaan päähän.

John Carlson oli iso osa Washingtonin mestaruusjoukkuetta. Hän nakutti 24 pudotuspeliottelussa tehot 5+15=20. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

3. Seth Jones, Columbus Blue Jackets

NHL:n parhaiden puolustajien kärkinimet alkavat lähes kaikki olla uransa ehtoopuolella. Seth Jones on joukon poikkeus. Hän on lähivuosien vuoren varma Norris-voittaja, joka pisteiden mättämisen lisäksi hoitaa oman pään velvollisuudet kunnialla. 24-vuotias puolustaja on tehnyt parhaalla kaudellaan 16 maalia ja 57 tehopistettä, vaikka tulitukea Columbuksessa on välillä tullut heikosti.

2. Brent Burns, San Jose Sharks

Brent Burnsin puolustustyöskentely ei ole kaikkein kauneinta. Suorissa hyökkäyksissä hitaan pakin ohi pääsee luvattoman helposti, mutta toisenlaista hyökkäyspään pyssyä NHL:stä ei löydy. Viime kaudella Burns nakutti runkosarjassa käsittämättömät 83 tehopistettä. Yli piste per peli -tahti puolustajalle. Sitä täytyy kunnioittaa.

1. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Viime vuosina NHL:ssä on pääasiassa arvostettu hyökkääviä puolustajia. Victor Hedman on kuitenkin trendiin selkeä poikkeus. Ruotsalaispuolustaja pysyy ylivoimalla NHL:n supertähtien vauhdissa, mutta silti hän hoitaa puolustustehtävät kunnialla. Hedman ei ole niin paljoa heikompi hyökkäyspäässä, etteikö hänen oman pään toimintansa nostaisi häntä ykköseksi muiden yläpuolelle.

TESTAA: Visa: Osaatko nimetä kaikki uudet NHL-kapteenit?

LUE MYÖS: Katso kuvat: Tässä ovat St. Louisin uudet Stanley Cup -sormukset – mukana upeita yksityiskohtia

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!