Paluu lähellä! Mikko Koivun vakava loukkaantuminen pian selätetty – suomalainen manaa mennyttä: ”Oli aika turhauttava vuosi”

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildia kipparoiva suomalaishyökkääjä Mikko Koivu pettyi viime kaudella pahasti. 36-vuotias kehäkettu pelasi runkosarjassa lopulta vain 48 kamppailua (8+21=29) vakavan polvivamman takia.

Suomalainen kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle hänen olonsa olevan nyt hyvä. Leikkauspöydälle joutunut Koivu tapasi lääkärit muutamia päiviä sitten.

– Lisäksi tulemme käymään vielä keskusteluja lähipäivinä GM Bill Guerinin ja valmennusjohdon kanssa. Kaikki pitäisi olla valmista kohta alkavalle harjoitusleirille, mutta maltti on pidettävä mukana.

– Tavoitteena on olla parhaassa mahdollisessa kunnossa lokakuun kolmantena päivänä, kun kausi virallisesti alkaa. Aikaa on siis hyvin luoda kauteen oikea suunnitelma.

Kesä on ollut erilainen loukkaantumisen takia. Wild-hyökkääjä teki töitä luistelun eteen yksin ja kavereiden kanssa. Suomalainen tiedosti realiteetit, eli esimerkiksi sen, ettei palautuminen huippukuntoon tapahtuisi hetkessä.

– Jaksoin kaiken ohella uskoa, että pääsisin aloittamaan harjoitusleirin terveenä. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä.

Mennyt aika ei ole ollut helppoa. Koivu ei kierrellyt kertoessaan siitä.

– Pakko myöntää, että oli aika turhauttava vuosi. Tässä iässä loukkaantumiset ovat entistä ikävämpiä kuin esimerkiksi nuorempana, koska palautuminen on niin hidasta. Tilanne on hyvin erilainen ja haastava, kun jäälle ei pääse auttamaan joukkuetovereita.

– Mutta syksyllä alkaa taas uusi kausi, josta olen innoissani. Saimme toimistopuolelle uuden tekijän josta voi ammentaa lisää virtaa tekemiseen, Koivu sanoi viitaten Gueriniin.

Pelaaja itse tahtoo näyttää, mistä puusta hänet on veistetty.

– Haluan edelleen tehdä kaikkeni joukkueen eteen, jotta tulevan kauden projekti saisi parhaan mahdollisen alun.

Seuraavaksi arkea leimaavat harjoitusleirit. Niiden tavoitteena on valottaa joukkueen suunnitelmia kauden alla.

– Jokainen hakee leirillä parasta mahdollista pelitunnetta. Tiedämme enemmän joukkueemme tilasta, kun leiri aikanaan alkaa.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.