Jättipaukku mahdollinen – suomalaislupaus murtautumassa pian Patrik Laineen joukkuekaveriksi Jetsiin? GM: ”Erittäin, erittäin hyvä kiekkoäly”

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella Nuorten Leijonien paidassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut ja Liigan eliittiin raumalaisessa Lukossa murtautunut Ville Heinola on lähempänä NHL:n portteja kuin koskaan aiemmin.

Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets nappasi honkajokelaispakin taalajäille juhannuksen varaustilaisuudessa ykköskierroksella numerolla 20.

– Haluamme vain, että hän on oma itsensä ja pelaa omaa peliään, Jetsin GM Kevin Cheveldayoff sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan aiemmin kesällä.

Nuori on omana itsenään hiljainen.

– Se on hyvin tyypillistä jokaiselle tänne tulevalle 18-vuotiaalle nuorelle. Mutta hänen kiekon liikuttaminen jäällä on melkoisen upeaa, Winnipegin pelaajakehityksen johtaja Jimmy Roy pyöritteli.

Heinola on luutinut Liigassa yhteensä 41 ottelussa. Muita miesten pelejä 18-vuotiaalla puolustajalla ei vielä ole.

– Hän on pelannut miesten kanssa, joten hänen on helppo lähteä kehittämään itseään lisää. Hän on jo pelannut korkealla sarjatasolla, ja siellä saatu kokemus osoittaa, että hän pystyy pelaamaan miesten liigassa. Sillä on suuri merkitys ja arvo.

Vaikka puolustajan mennyt kausi oli pääasiassa riemua, mahtui talveen pettymyksiäkin. Suurlupaus loukkaantui kultaisissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

– Mutta keskustelut scouttien kanssa ja videoiden katselu ovat vakuuttaneet minut siitä, että hänellä on erittäin, erittäin hyvä kiekkoäly.

 


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!