Tästä P.K Subbanin kaupassa oli kyse – EA Sportskin naureskelee halvalle hinnalle

© Kuva: Getty Images

P.K. Subbanin nimi on liikkunut koko kevään siirtohuhuissa. Viimein Nashville Predatorsin tähtipuolustajan kauppa toteutui, kun New Jersey Devils nappasi puolustajan monen mielestä pilkkahintaan.

Devils maksoi Subbanista kaksi kakkoskierroksen varausta, puolustaja Jeremy Daviesin sekä Steven Santinin. Kumpikaan ei ole ison profiilin pelaajalupaus.

NHL-pelisarjaa julkaiseva EA Sportskin naureskeli halvalle hinnalle Twitterissä.

– Kun laitat trade vaikeusasteen helpolle, yhtiö vitsaili.

Subban ei kuitenkaan ole enää samanlainen supertähti kuin vielä muutama vuosi sitten. Puolustaja sortuu usein hölmöilyyn, eikä pinna kestä kaukalossa. Samalla hänen otteensa omassa päässä heilahtelevat rajusti.

Hyökkäyspäässä tulosta syntyi viime kaudella kelvollisesti. Subban iski 63 ottelussa tehot 9+22=31. 30-vuotiaan puolustajan käyrä näyttää kuitenkin kovaa vauhtia alaspäin.

New Jersey oli sopiva ottaja entiselle supertähdelle. Joukkueella on paljon tilaa palkkakatossaa, joten ylihintainen 9 miljoonan dollarin sopimus ei rasita seuraa samalla tavalla kuin Nashville Predatorsia. Sopimustakin on enää kaksi kautta jäljellä.

Ylihintainen sopimus onkin isoin syy alhaiselle kauppahinnalle. Vain harvalla NHL-joukkueella on varmaa lisätä Subban puolustukseensa, joten New Jersey Devils pääsi neuvottelemaan ostajien markkinoilla.

Lue myös: Onko tässä kaikkien aikojen kovin pelaajakauppa? Coloradossa nauretaan matkalla pankkiin

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!