Kovaa kritiikkiä! Elias Petterssonin esitykset MM-kisoissa eivät vakuuta: ”Ei ole päässyt millään lailla hyödyntämään peliälyään”

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarjassa tällä kaudella huimaa jälkeä tehneellä Vancouver Canucks -hyökkääjä Elias Petterssonilla riittää Slovakiassa pelattavissa MM-kisoissa vielä rutkasti parannettavaa.

20-vuotias Calder Trophy-ehdokas on toki tehnyt viidessä ottelussa 6 (1+5) tehopistettä, mutta yhtä syöttöpistettä lukuunottamatta tehot ovat tulleet murskavoitoissa lohkon heittopusseja Itävaltaa, Italiaa ja Norjaa vastaan.

Asian on huomannut myös Ruotsin radion konkariasiantuntija Lars-Gunnar Jansson.

– Hän ei ole ollut hyvä, siitä ei ole epäilystäkään. Hän yrittää kyllä kovasti, mutta tuntuu melkein että hän tarvitsi jollain lailla apua. Otteissa paistaa jo turhautuneisuus, Jansson toteaa Aftonbladetille ja jatkaa:

– Hän ei ole päässyt millään lailla hyödyntämään peliälyään, hyviä käsiään ja erinomaista pelisilmäänsä. Jos William Nylander on ollut erittäin positiivinen yllätys, niin Elias on ollut negatiivinen. Sitä ei olisi uskonut, kun muistelee miten hänestä (Pettersson) kirjoitettiin vuoden mittaan Vancouverissa. Häneltä on vaadittava enemmän, vaikka kyseessä onkin vasta nuori kaveri.

Pettersson summasi Canucks-paidassa tällä kaudella 71 otteluun komeat 66 (28+38) tehopistettä.

Ruotsin kisat jatkuvat maanantaina ottelulla Latviaa vastaan. Maan jatkopaikka on puolivälierissä on jo lähes varma, mutta voitto sinetöisi sen lopullisesti.

LUE MYÖS: Tätä miestä ei pysäytä mikään! Nikita Kutsherov kylvää tuhoa MM-kisoissa – kasassa hirmutehot

Chicago Blackhawks sopimukseen Tshekin MM-sankarin kanssa – ”Todella nopeat kädet ja hyvä laukaus”