Boston Bruins on aloittanut NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjansa Carolina Hurricanesia vastaan kahdella kotivoitolla.

Yksi joukkueen vahvan pudotuspelikevään arkkitehdeistä on ollut siirtotakarajalla New Jersey Devilsistä hankittu 28-vuotias laitahyökkääjä Marcus Johansson.

Ruotsalaishyökkääjä on iskenyt kolmosketjussa niin ikään siirtotakarajalla seuraan tulleen Charlie Coylen laidalla pudotuspelien 13 ottelussa tehot 3+6 tuoden kaivattua syvyyttä Bruinsin alempiin ketjuihin.

– Marcus Johanssonilla on ollut loukkaantumisvaikeuksia, mutta terveenä pysyessään hän saattaa olla yksi NHL:n älykkäimmistä pelaajista. Jääkiekkoälyä ja kykyä nähdä pelitilanteita vaikka muille jakaa, niputtaa jääkiekkotoimittaja Jouni Nieminen Nordicbetin NHL-blogissaan.

– Häntä on haukuttu pehmeäksi, mutta hän on näyttänyt epäilijöille viimeistään näissä playoffeissa toisin. Pehmeä pelaaja ei voisi pelata maalin edessä Bruce Cassidyn valmentaman joukkueen ykkösylivoimassa, Nieminen muistuttaa.

Seitsemän kautta Washington Capitalsia edustanut ruotsalaishyökkääjä kaupattiin pois seurasta juuri ennen Capsin seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cupin voittoon päättynyttä viime kautta. Onko nyt vihdoin Johanssonin vuoro?

Lue Jouni Niemisen tuorein blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Ex-GM paljastaa: Jättikauppa peruuntui viime hetkillä – San Josen supertähti oli lähellä päätymistä St. Louisiin!

LUE MYÖS: Huhu: Toronto ja Edmonton vaihtavat pelaajia? ”Palvelisi molempia osapuolia”