Julius Hongan pelit Dallasissa pelattu? ”Osaksi isompaa treidiä”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaislegioonasta pienimmälle vastuulle tällä kaudella jäänyt puolustaja Julius Honka on ajautunut joukkueessaan vaikeaan tilanteeseen.

Starsin 1. kierroksen 14. pelaajana vuonna 2014 varaama 23-vuotias Honka ei ole pystynyt nousemaan joukkueessaan siihen kiekolliseen rooliin, mitä mieheltä odotettiin. Tällä kaudella suomalaisen tilille kertyi ainoastaan 29 ottelua runkosarjassa, mikä lupailee uran jatkumista toisaalla ensi syksyn koittaessa.

Hongan nykyinen sopimus umpeutuu kesällä, eikä Dallas välttämättä aio tarjota rajoitetuksi vapaaksi agentiksi (RFA) tulevalle entiselle kärkivaraukselleen jatkosopimusta, mikä puolestaan vapauttaisi suomalaisen kokonaan vapaille markkinoille heinäkuun alussa.

Yhtenä mahdollisuutena olisi paluu Eurooppaan tai KHL:ään, jossa pienikokoinen puolustaja voisi kasata itseluottamuksensa ennen mahdollista uutta yritystä rapakon takana. ESPN heittää puolestaan ilmoille skenaarion, jossa Stars tarjoaisi Hongalle jatkosopimusta ja kauppaisi miehen sen jälkeen toisaalle osana isompaa treidiä, jolla kolmanneksi vähiten maaleja runkosarjassa tehnyt seura saisi itselleen potentiaalisen 20-maalin maalintekijän hyökkäykseensä.

Kävi Hongan tapauksessa miten tahansa, Teksasin valot lienevät entisen kärkivarauksen osalta nyt lopullisesti nähdyt.

LUE MYÖS: Saako Columbus Blue Jackets sittenkin pidettyä ainakin yhden tähdistään? ”Aion keskustella jatkosta”

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!