Tässä ovat MM-kisojen TOP 5 kovimmat NHL-avut!

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat alkavat perjantaina 10.5. Slovakiassa. Tänä keväänä kisoissa nähdään poikkeuksellisen paljon NHL-vahvistuksia, kun useat huippumaat ovat saaneet houkuteltua parhaimmistonsa mukaan.

NHL Suomi -sivusto päätti pistää järjestykseen turnaukseen TOP 5 NHL-vahvistukset.

5. Aleksandr Ovetshkin, Venäjä

Aleksandr Ovetshkinin maalivainu sen kuni paranee vuosi vuodelta. Jälleen 33-vuotias venäläistähti paukutti runkosarjassa 51 maalia ja 89 tehopistettä. Maailmanluokan laukaus tulee varmasti tekemään tuhoa myös MM-kisoissa.

4. John Tavares, Kanada

John Tavaresilla on allaan uransa paras kausi. Torontoon siirtynyt sentteri iski runkosarjassa 47 kaappia ja 88 tehopistettä. Tehojen lisäksi hän työ Kanadan joukkueeseen myös johtajuutta sekä erinomaista kahdensuunnan pelaamista. Aiemmalta uralta löytyy jo olympiakulta sekä World Cupin voitto.

3. Leon Draisaitl, Saksa

Edmonton Oilersin joukkueen pelaajat eivät tällä kaudella liiemmin tehoilla mässäilleet. Kahta lukuunottamatta. Heistä Leon Draisaitl lähtee vahvistamaan Saksaa MM-kisoihin. Hän ei ole ainoastaan maansa selvä ykköstähti, vaan myös yksi kisojen parhaista senttereistä. Todisteena tästä on 50 maalia NHL:n runkosarjassa.

2. Patrick Kane, Yhdysvallat

Ikinuorella Patrick Kanella on ikää jo 30-vuotta, mutta laitahyökkääjä vain paranee vanhetessaan. Hän iski tällä kaudella runkosarjassa uuden piste-ennätyksensä 44+66=110, vaikka pelimiehet vierellä vaihtelivat runsaasti. Maajoukkueessa hän on voittanut yhden olympiahopean ja MM-pronssin.

1. Nikita Kutsherov, Venäjä

Nikita Kutsherov voitti NHL:n runkosarjan pistepörssin näytöstyyliin. Venäläishyökkääjä paukutti 82 ottelussa käsittämättömät tehot: 41+87=128. Hän on ollut aiemminkin erinomainen vahvistus Venäjälle, kun hän iski keväällä 2017 MM-kisoissa kymmeneen otteluun 15 tehopistettä.