Tiukkaa taistelua kotiedusta NHL:n ensi viikolla käynnistyviin pudotuspeleihin käyvä Pittsburgh Penguins on saamassa elintärkeitä vahvistuksia sairastuvan puolelta.

Maaliskuun puolivälissä loukkaantunut tähtisentteri Jevgeni Malkin saattaa pelata jo joukkueensa kahdessa viimeisessä runkosarjaottelussa, ja myös ykköspakki Kris Letang luistelee jo joukkueen mukana harjoituksissa kontaktit kieltävässä paidassa.

– Sanoin jo viikko sitten, että tarkoituksenani on pelata kahdessa viimeisessä runkosarjapelissä, eikä mikään ole muuttunut. Olen valmiina ja haluan palata, Malkin jutteli NHL.comille.

Penguinsin panokset runkosarjan päätöskierroksilla ovat valtavat, sillä joukkue taistelee New York Islandersin kanssa kotiedusta pudotuspeleihin. Kaksikon välinen ero on Islandersin eduksi kaksi pistettä. Toisaalta Penguins saattaa myös pudota villi kortti -sijoille, sillä sen takana oleva Carolina Hurricanes hengittää pingviinilauman niskaan vain kahden pisteen päässä.

Ilman kutkuttavaa taistelua paremmista pudotuspeliasemista Malkinia tuskin nähtäisiin kaukalossa ennen pudotuspelejä.

Myös neljä edellistä peliä ylävartalovammansa vuoksi huilannut Letang saatetaan nähdä kaukalossa runkosarjan loppua. Miehen tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Penguins isännöi runkosarjan päätöspeleissään Detroit Red Wingsiä sekä New York Rangersiä, joiden molempien kausi päättyy runkosarjaan.