Winnipeg Jetsin Patrik Laine kuuluu NHL:n kuumimpiin maalitykkeihin, vaikka hän onkin kuluvan kauden maalipörssissä vasta 24:nnella sijalla 29 kihauksella. Suomalainen on yksi sarjan pelottavimpia maalitykkejä, kun mietitään aikaa hänen ensimmäisestä taalajäiden ottelusta lähtien.

Tykki on yksi eniten vähintään kahden maalin otteluita pelannut pelaaja sitten hänen debyyttikautensa 2016-17. Suomalaisella noita on kasassa jo kunnioitettavat 19 kappaletta.

Tässä kategoriassa ykkössijaa miehittää Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin. Venäläinen on kiskonut jo 22 kamppailussa vähintään kaksi maalia vajaan kolmen kauden aikana. Laine sekä Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Buffalo Sabresin Jeff Skinner jakavat kolmatta sijaa 19:llä vähintään kahden osuman ottelulla.

Sportsnet Stats

@SNstats
Most Multi-Goal Games Since Start of 2016-17:

#ALLCAPS Ovechkin - 22
#LeafsForever Matthews - 19
#GoJetsGo Laine - 19
#Sabres Skinner - 19

Tilasto osoittaa tietysti sen todeksi, että suomalaispelaaja muut tekevät parhaimmillaan mitä tahtovat. Laine on tällä kaudella iskenyt kuudessa pelissä vähintään kaksi maalia. Kovin noteeraus on marraskuulta, jolloin hän latoi St. Louis Bluesia vastaan hävyttömät viisi häkkiä.

Mainituista pelaajista Ovetshkin tehtaili Washingtonille yöllä tehot 1+1=2, Matthews puolestaan jäi pisteittä. Laine ja Skinner eivät pelanneet.