NHL:n tulevan kesän kiinnostavampia puheenaiheita on lukuisien nuorten tähtipelaajien kuten Mikko Rantasen, Patrik Laineen, Brayden Pointin ja Mitch Marnerin päättyvät sopimukset.

Lisämaustetta kesään tuo NHL:n yhteistyösopimuksessa oleva pykälä, jonka avulla NHL-seura voi kaapata toisen joukkueen sopimuksen päättävän rajoitetun pelaajan riveihinsä offer sheetin avulla. Pelaajan oikeudet omistavan seuran täytyy vastata tähän tarjoukseen, jos he haluavat pitää pelaajan riveissään.

The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskoo, että markkinoiden isoimmat vonkaleet kuten Laine, Rantanen, Marner tai Point eivät kuitenkaan ole todennäköisiä kohteita, vaan sen sijaan offer sheetin saattaakin saada vähemmän puhuttu pelaaja kuten Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Kasperi Kapanen.

– Ehkä olemme katsoneet tätä asiaa aivan väärin. Ehkä se ei olekaan isoin nimi, joka on realistinen offer sheetin kohde. Ehkä se onkin seuraavan tason pelaaja kuten Kasperi Kapanen, jonka sopimus päättyy myös tähän kauteen, LeBrun sanoi.

Nimettömänä pysyttelevä NHL-GM löysi jo keinon ryövätä Kapasen pois palkkakaton kanssa taistelevalta Maple Leafsiltä.

– Jos Kapaselle tarjotaan sopimusta, joka takaisi kuuden miljoonan dollarin palkan, niin miten Maple Leafs voi oikeasti vastata siihen, GM heitti ilmoille.

Jos Maple Leafs ei suostu tai kykene vastaamaan Kapaselle tehtyyn kuuden miljoonan dollarin offer sheetiin, saisi seura silti kompensaationa tarjouksen tehneen joukkueen seuraavan vuoden ensimmäisen kierroksen varauksen sekä kolmannen kierroksen varauksen.