Pittsburgh nousee vielä suosta: ”Konkareilla on vielä bensaa tankeissa”

© Kuva: Getty Images

NHL-jäitä viime vuosina dominoinut Pittsburgh Penguins aloitti kauden heikosti. Pienen ryhtiliikkeen jälkeen tulostakin on alkanut tulla, mutta sarjasijoitus on edelleen vaatimaton yhdeksäs sija itäisessä konferenssissa.

– Oli tosi taapertamista alkukausi. Nyt tuntuu, että on tapahtunut iso muutos pelaamisessa. Siinä vaiheessa, kun seuran GM astui esiin ja ehdotti, että pitääkö joukkueen ydin hajottaa ja tehdä isoja ratkaisuja, oli käänteentekevä asia. Sen jälkeen marinoituneet veteraanit heräsivät ja lähti hyvä putki päälle ja se on taas näyttänyt vanhalle Pittsburghille, toteaa NHLSuomi-sivustolle komean uran rapakon takana tehnyt Ossi Väänänen.

Penguins voitti Stanley Cupin keväällä 2016 ja 2017 Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin johdolla. Viime kaudella Washington Capitals yllättäen päätti Pittsburghin valtakauden tiputtamalla Penguinsin jatkosta toisella pudotuspelikierroksella. Viime kausien esityksiin nähden on Penguins ollut tällä kaudella heikko, vaikka joukkueen todella väkevä ydinryhmä on pysynyt ennallaan.

– Siellä on se vahva ydin ollut koossa jo pitkään. On ymmärrettävää, että kun kausia painetaan, niin ei se aina lähde. Joukkueet ovat voimasuhteiltaan kuitenkin niin tasaisia, että jos annat perussuorittamisesta jonkun napsun alaspäin, niin ei siinä mennä vihellellen voittoihin. Siellä on varmasti pidetty palavereita ja joukkue haluaa pysyä kasassa. Konkareilla on vielä bensaa tankeissa ja on herätty pelaamaan, Väänänen pohtii.

Penguinsin sunnuntainen vastustaja New York Rangers ei ole pelannut viime aikoina pitkiä tappio tai voittosarjoja. Rangersin tuloskaavassa voittoa on seurannut tasaisesti tappio.

– Ailahtelevaa. Siten voi vain kuvailla Rangersin pelaamista. Materiaali ei ole tarpeeksi leveä, nopea ja taitava, että voisi kamppailla joka ilta voitosta. Joukkue ei vain ole tarpeeksi vahva. Taisteleva porukka toki ja voi voittaa otteluita siellä täällä. Siellä on kuitenkin vielä joukkueen uudelleen rakennus käynnissä, Väänänen toteaa.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers sunnuntaina 17.2. klo 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Joni Ahokas