Mikä Anaheim Ducksia vaivaa? Teemu Selänne varoitti huippuvalmentajasta jo vuosia sitten: ”Kuluu puhki”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Mikä Anaheim Ducksia vaivaa? Kysymys, jota on pohdittu kuluvan kauden aikana pian jo ympäri NHL:ää.

Surkeasti pelaavan joukkueen johdossa tapahtui viikonloppuna odotettu muutos, kun seura vapautti päävalmentaja Randy Carlylen tehtävistään. Taustalla oli surkea korpivaellus: joukkue oli hävinnyt seitsemän edellistä peliään maalieron näyttäessä karmeaa lukemaa 8-37.

Kokenut NHL-toimittaja Jouni Nieminen avaa Ducksin surkean tilanteen taustat. Carlylen potkut olivat lopulta odotettu uutinen – joukkueen taustalta löytyy lopulta paljon isompia ongelmia.

– Ducks ei ole näyttänyt tarpeeksi nopealta joukkueelta NHL:ään. Se ei ehdi vastakarvaan kuten vielä pari vuotta sitten näkemämme Ducks-joukkueet. Joukkueet alkoivat mennä Ducksin ohi puhtaasti vauhdilla. Toronto Maple Leafs ja Montreal Canadiens viikko sitten menivät kumpikin tosi lujaa ohi, eikä Ducks näyttänyt pystyvän vastaamaan, Nieminen pohtii NordicBetin NHL-blogissaan.

Mutta oliko valmentaja jo liian kulunut hahmo Ducksissa. Tästä aiheesta kuultiin kiinnostava puheenvuoro Teemu Selänteeltä – jo vuosia sitten.

– Hän ei ole mikään lapanen. Hän on valmentaja, joka laittaa kaikki, myös starat, vastuuseen tekemisistään.

Mutta suorissa ja vaativissa vanhan koulun hienoissa valmentajissa on yksi asia, joka aina tulee eteen: heillä on ”parasta ennen” päivämäärä.

– Tuollaiset valmentajat eivät välttämättä ole kymmentä vuotta samassa seurassa. Jossain vaiheessa juttu kuluu puhki, suomalaislegenda varoitteli.

Nyt homma eskaloitui ikävällä tavalla. Carlyle sai lähteä ja päävalmentajaksi hyppäsi seuran GM Bob Murray – nollan NHL-pelin valmentajakokemuksella.

Lue koko Niemisen Ducks-analyysi tästä.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?