Carolina Hurricanesin nuori suomalaistaituri Saku Mäenalanen on ottamassa paikkaansa väkisin NHL:stä.

Nelosketjun hyökkääjä oli isossa roolissa, kun Hurricanes kaatoi New York Rangersin vierasjäällä maalein 3-0. Mäenalanen pelasi läpi ottelun pirteästi – sen ohella hän ehti rakentaa pelin voittomaalin upeasti.

Warren Foegelen kolmannen erän voittomaali syntyi juuri suomalaisen nappisyötöstä. Mäenalanen löysi ketjukaverinsa oivaltavalla lättysyötöllä.

24-vuotias duunari oli pelissä myös muuten esillä. Hän ehti jyrätä kotijoukkueen Brady Skjein kovalla, mutta puhtaalla taklauksella. Yhteensä peliaikaa duunarilaiturille kertyi yhdeksän minuuttia ja 50 sekuntia.

Pelin ykköstähti löytyi silti vieraiden maalilta. Tshekkivahti Petr Mrazek oli maaginen venyen kiekon eteen yhteensä 27 kertaa.