San Jose Sharksiin täksi kaudeksi Ottawa Senatorsista kaupattu tähtipuolustaja Erik Karlsson kommentoi tulevia sopimusneuvotteluitaan NHL:n tähdistöottelun lehdistötilaisuudessa varsin mystiseen sävyyn.

28-vuotiaan Norris-voittajan sopimus umpeutuu kauden päätteeksi, minkä jälkeen ruotsalainen olisi ensimmäistä kertaa urallaan vapaa neuvottelemaan sopimuksesta minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

– Meillä ei ole aikarajaa minkään suhteen. Joka tapauksessa neuvottelut tullaan käymään yksityisesti. Doug Wilson (San Josen GM) on ollut meitä kohtaan mahtava siitä saakka, kun tulimme tänne. Hän on ollut hyvin kunnioittava. Arvostamme sitä vaimoni kanssa paljon, mies juttelee.

– Tulimme tänne (uuteen kaupunkiin ja seuraan) avoimin mielin, ja tulemme tekemään kaikkemme, jotta päätöksemme olisi paras kaikille, ja ennen kaikkea meille itsellemme sen hetkisen tilanteen mukaan, Karlsson jatkaa NHL.comille.

Karlsson sanoo tehneensä Sharks-johdolle heti siirtyessään selväksi sen, ettei NHL:n tavoitelluimpiin puolustajiin vapaille markkinoille päätyessään kuuluva tähti aio hätiköidä ratkaisunsa kanssa. Mies haluaa selvittää ensin, miten perheen sopeutuminen uuteen kaupunkiin onnistuu.

– He (seurajohto) ovat olleet fantastisia ja antaneet meille vapauden miettiä rauhassa. Samaan aikaan päätöksen aika lähenee koko ajan. Meidän on pakko alkaa pikku hiljaa miettiä asiaa, joskin meillä on nyt paljon enemmän tietoa (kaupungista ja joukkueesta) ja pidämme näkemästämme. Sharksin organisaatio on hoitanut kaiken enemmän kuin hyvin, Karlsson kehuu.

Pelkästä rahasta Karlssonin jatko ei siis välttämättä jää kiinni. Aika näyttää, kehuuko ruotsalainen nykyistä seuraansa vain lämpimikseen vai aikooko tällä kaudella 47 ottelussa tehot 3+40=43 iskenyt puolustaja tosissaan asettua perheineen kaupunkiin.