Hurja iltapuhde! Jättitehot takonut Juho Lammikko sai suitsutusta puoleensa – ”Hän näytti Gretzkyltä”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalaistulokas Juho Lammikko pelasi NHL-uransa ennätysminuutit viime yön NHL-kierroksella.

22-vuotiaan Lammikon vastuu lisääntyi sen jälkeen, kun Panthers-tähti Vincent Trocheck satutti jalkansa karmealla tavalla. Ottawa Senatorsia vastaan pelatussa ottelussa 15.51 minuuttia kellottanut noormarkkulainen kiitti vastuusta ja jakeli kerrassaan upeita syöttöjä läpi ottelun. Tehot 0+4 takonut Lammikko kasvatti kauden pistesaldoaan viiteen tehopisteeseen (0+5).

– Hän (Lammikko) ei näyttänyt tulokkaalta, eihän? Hän näytti pikemminkin Wayne Gretzkyltä ollessaan maalin takana. Hän pelasi loisto-ottelun. Ne syötöt menivät suoraan teipistä teippiin. Meidän tuli vain laittaa kiekot sisään hänen tehtyään ensin suurimman osan työstä, Floridan viidennen maalin ottelussa iskenyt hyökkääjä Micheal Haley suitsutti miamilaisseuran verkkosivuilla.

Panthers voitti vieraskamppailunsa lopulta luvuin 5-7. Lammikko napsi ykkössyötöt lisäksi Troy BrouwerinFrank Vatranon ja Mike Hoffmanin maaleihin.

– Kun menetimme Trocheckin, niin ”Lammerin” täytyi pelata eri ketjuissa. Hän pelasi kerrassaan upeasti. Olen onnellinen hänen puolestaan. Hän tekee kovasti töitä ja pelaa oikealla tavalla. Hän todellakin ansaitsi peliaikansa tänään, päävalmentaja Bob Boughner ylisti.

Ennen viimeöistä mittelöään Lammikko pelasi 16 ottelua, joissa hänen keskimääräinen peliaikansa oli vain 9.30 minuuttia. Tämä oli pienin lukema kaikista Panthers-pelaajista, jotka olivat pelanneet kuluvalla kaudella vähintään kahdeksan ottelua.