William Nylanderin tilanne on yhä kuuma peruna NHL-piireissä.

Ruotsalainen tähtihyökkääjä on neuvottelut kesästä alkaen uudesta diilistä Toronto Maple Leafsin kanssa. Kun yhteisymmärrystä ei ole löytynyt, on Nylander jäänyt kokonaan joukkueen ulkopuolelle NHL-kauden alettua.

Nyt hyökkääjä treenaa itsekseen osapuolten neuvotellessa aktiivisesti solmun selvittämisestä. Kuten mediassa on jo kerrottu, on kiistassa kyse rahasta.

Nylander toivoo kahdeksan miljoonan dollarin vuosituloja. Maple Leafs on eri arvioiden mukaan valmis maksamaan vain noin 6,5 miljoonaa kaudessa. Tämä on herättänyt paljon keskustelua – aiemmin muun muassa Leafs-presidentti Brendan Shanahan kertoi aiemmin, että olisi hyvä, jos tähtihyökkääjä suostuisi pienempään palkkaan joukkueen edun takia.

NHL-legenda Glenn Healy haluaa laittaa Shanahanin kommentit oikeaan perspektiiviin. Toronton kiekkopomo muistutti, että aikanaan Detroit Red Wingsissä pelaajat suostuivat pienempään palkkaan menestyksen takia.

– Kun Shanahan pelasi, ei ollut palkkakattoja. Silloin ei tyydytty vähempään. Palkaksi saatiin sen verran kuin ansaittiin, Healy kuittaa Sportsnetin mukaan.

Huippunimen ohjeet nuorille pelaajille ovat selkeät. NHL on bisnestä – ei mitään hyväntekeväisyyttä.

– Elämme nyt eri maailmassa. En ikinä sanoisi, että ota vähemmän kuin ansaitset. Ota mieluummin enemmän kuin ansaitset. Aseta rima korkealle, kiekkolegenda summaa.

Nylanderin tilanne on vaikea. Ruotsalaisen neuvottelut ovat saaneet varsinkin Kanadassa hurjasti palstatilaa. Yksi tilannetta seuraava nimi on Mats Sundin, jonka kommentit kiinnostavat myös Torontossa.

– Toivon sekä Nylanderin että Maple Leafsin kannalta, että tilanne saadaan ratkaistua. Tuolla joukkueella on mahdollisuus olla NHL:n parhaita joukkueita vuosia, Sundin pohtii.