Mathew Maione on pelaaja, joka kääntää tällä hetkellä katseita ympäri KHL:ää.

Suomesta tuttu huippupakki on aloittanut kautensa Dinamo Riian matkassa ällistyttävällä tavalla. Kanadalainen on takonut 21 otteluun tehot 6+19=25 – pisteet nostavat pakin koko KHL:n pistepörssin kärkinimeksi.

Kun puolustaja tekee maailman toiseksi parhaassa sarjassa tuollaisia tehoja, herää väkisin mieleen ajatus NHL:stä. Maione ei ole pelannut urallaan peliäkään taalajäillä – viimeistään tämän kauden jälkeen hänen nimensä on alleviivattu paksulla tussilla myös Pohjois-Amerikassa.

Maione itse suhtautuu rauhallisesti tilanteeseensa. NHL kiinnostaa silti – sen pakki myöntää.

– Haluaisin kovasti pelata NHL:ssä. Mutta vielä on ihan liian aikaista sanoa mitään. Me olemme pelanneet nyt vasta reilut 20 ottelua. Jos menisin asioiden edelle ja alkaisin miettiä liikaa tällaisia asioita, se ei olisi reilua joukkuettani kohtaan, Maione pohtii NHLSuomen haastattelussa.

Maionen urapolku on kiinnostava. 27-vuotias puolustaja jätti ECHL:n usean vuoden tahkoamisen jälkeen. Läpimurto eliittiin on syntynyt Slovakian pääsarjan ja kotimaisen Liigan kautta. Varsinkin viime vuosi Kuopiossa oli mykistävä – Maione voitti sarjan pakkien pistepörssin vahvan kauden päätteeksi.

Kanadalainen kertoo suoraan, että vuosi Suomessa teki todella hyvää.

– Rakastin aikaani Suomessa ja KalPassa. Minulla on lämpimiä muistoja seurasta. Sami Kapanen(päävalmentaja) oli loistava, samoin seurajohto ja fanit. Jos joku joskus miettii siellä pelaamista, voin suositella sitä todella. Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa.

Aika näyttää, nappaako joku NHL-seuran kanadalaisen riveihinsä. Potentiaalia ainakin on – puolustaja tuntuu välillä tekevän KHL:ssä kiekon kanssa mitä haluaa. Oikeassa roolissa kiekollinen osaaminen auttaa varmasti myös montaa NHL-joukkuetta.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo