Ottawa Senatorsin tilanne on nykyään sellainen, ettei tiedä itkeäkö vaiko nauraa.

Kanadalaisseura passitti tiistaina yli kolme miljoonaa dollaria kaudessa nauttivan hyökkääjä Zach Smithin waiver-listalle, josta mikä tahansa seura voi poimia hänet keskiviikko-iltaan mennessä. Mikäli näin käy, Senatorsille jää hänestä vain luu käteen.

Tottahan se on. 30-vuotiaan Smithin viime kausi meni totaalisesti vihkoon, eikä kanadalainen onnistunut keräämään kuin viisi maalia ja 14 syöttöpistettä. Tehotilastokin jäi 32 pykälää pakkasen puolelle.

Totta on myöskin se, että koko joukkueen viime kausi oli täysi fiasko. Pitäisikö tästä syystä näyttää ovea koko komppanialle? Oli miten oli, niin näin on alkanut vähitellen käymään.

”Vegas-draft”

Muistatteko vielä, ketkä pelaajat Ottawa suojasi ennen Las Vegasissa järjestettyä laajennusvaraustilaisuutta (kesäkuu 2017). Muistin virkistämiseksi lista näytti tältä:

Hyökkääjät:
– Mike Hoffman
– Derick Brassard
– Mark Stone
– Kyle Turris
– Zach Smith
– Jean-Gabriel Pageau
– Ryan Dzingel

Puolustajat:
– Dion Phaneuf
– Erik Karlsson
– Cody Ceci

Maalivahti:
– Craig Anderson

Näistä pelaajista Hoffman, Brassard, Turris, Phaneuf ja Karlsson on kaupattu; Smith on rukattu siirtolistalle; Pageau on loukkaantumisen takia sivussa vähintään puoli vuotta; Stonen ja Dzingelin sopimukset päättyvät ensi kesänä. Lisätään listaan vielä viime kaudella hankittu Matt Duchene, jonka sopimus päättyy niin ikään heinäkuun 1. päivä. Mikäli nykyinen trendi jatkuu, Senators kauppaa viimeiset kolme mainittua tulevan kauden aikana.

Näin ollen suojatuista pelaajista jäisivät jäljelle vuoden jatkosopimuksen allekirjoittanut Ceci ja 37 vuotias Anderson – ja tottakai lasaretissa oleva Pageau. Lähtökohdat uudelleenrakennuksen suhteen ovat kaiken kaikkiaan niin retuperällään, että Ottawalta kestää vuosia nousta takaisin jaloilleen.

Enää puuttuisi se, että Bobby Ryan ylennettäisiin kapteeniksi. Silloin varmasti itkisin.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko