Jason Spezzalla on allaan uransa huonoin kausi 26 tehopisteellä. Epäonnistuminen kuitenkin vain motivoi 35-vuotiasta veteraania.

– Se oli raskasta. Minulla ei ollut hyvä vuosi. Luulen, että se on antanut minulle hieman paloa ja joskus sellaista tarvitsee. Joskus luulen, että otan itsestäänselvyytenä, kuinka hyvin urani on mennyt ja kuinka helposti olen tehnyt tulosta vuosien aikana. Niinpä vuosi, jolloin en ollut onnellinen, on nostattanut tulen vatsaani, ja se saattaa pidentää uraani parilla vuodella, Spezza arvioi.

Parempaa tulosta Spezzalta sopiikin odottaa. Hän aloittaa viimeisen kauden 7,5 miljoonan arvoisesta sopimuksestaan. Viime kaudella hän oli vaikeuksissa Ken Hitchcockin valmennuksessa. Konkarivalmentaja pudotti Spezzan peliaikaa lähes viidellä minuutilla.

Uuden valmentaja Jim Montgomeryn alaisuudessa Spezzalla on toivottavasti edessään paremmat ajat.

– Joukkueemme tarvitsee sitä, että hän tekee tulosta tänä vuonna. Hän ei voi suoriutua kuin parina viime vuotena. Hän tulee olemaan iso osa tekemistämme, tiedän sen, Jim Montgomery sanoo.

Vanhentuessa kroppa tarvitsee enemmän huoltoa. Tähänkin Spezza on varautunut ja hän on treenannut äärimmäisen kovaa. Hän sanoo kroppansa olevan paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana. Niinpä Stars-sentteri odottaa itseltään paljon.

– Olen täällä pelatakseni. Olen tehnyt pisteitä koko elämäni ja haluan tehdä niitä taas. En halua olla pelkästään hyvä jätkä kopissa ja hengailla. Olen täällä tehdäkseni tulosta, sitä odotan itseltäni, Spezza sanoo.

Valmentaja Montgomeryllä on jo mielessään yksi asia, missä Spezza on iso ase joukkueelleen.

– Hän on hyvä voittamaan aloituksia. Jatkossa hän ottaa enemmän aloituksia puolustuspäässä kuin mitä aiemmin, Montgomery sanoo.