Ruotsalaislehti Expressen piti kattavan haastattelun suomalaistähti Patrik Laineen kanssa ja puheenaiheeksi nousi nopeasti Suomen ja Ruotsin välinen viha-rakkaussuhde.

– On aina hauskaa lyödä Ruotsi. Sitä kilpailun tunnetta on vaikea selittää. Mieltäni lämmittää aina, kun Ruotsi häviää – varsinkin silloin, kun voitamme, Laine kertoi.

Laineen parhaat Ruotsi-muistot ovat vuoden 2016 alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, jolloin Suomi voitti lopulta kultaa.

– Paras muistoni on kun voitimme. Oli todella erityistä voittaa Ruotsi matkalla finaaliin – se oli vaikea matsi. Ruotsilla on aina hyvä joukkue junioreissa. Oli todella erityistä lyödä Ruotsi ja voittaa lopulta koko turnaus, suomalaistähti vakuutteli.

Laineelta tiedusteltiin myös omaa ruotsalaista suosikkipelaajaa, jonka hän ottaisi Winnipeg Jetsiin seuratoveriksi.

– Onko minun pakko valita joku (ruotsalainen), suomalaisnuorukainen naureskeli.

Laineen lopullinen valinta saattaa kuitenkin yllättää jotkut, koska valinta kohdistui NHL:ssä vasta ensimmäisen kautensa aloittava superlupaus.

– Sanon Rasmus Dahlin. Hän on aika hyvä. Odotan innolla, että näen mitä hän pystyy tekemään Buffalo Sabresissä. NHL:ssä on erilaista verrattuna SHL:ään. Mutta hän on kuitenkin sellainen pelaaja, joka saa aikaan myös tässä sarjassa. On mielenkiintoista nähdä, mihin hän pystyy, Laine sanoi.