Edmonton Oilersin supertähti Leon Draisaitl tiedostaa, että päättynyt kausi oli joukkueelta todellinen rimanalitus. Saksalaishyökkääjä kuitenkin uskoo siihen, ettei historia tule toistamaan itseään.

– Mielestäni olemme liian hyvä joukkue jäämään pudotuspelien ulkopuolelle. Haluamme päästä sinne ja mielestäni meillä on oikeanlainen joukkue kasassa. Nyt meidän on näytettävä, mistä puusta meidät on veistetty, Draisaitl tykitti Sportsnetin mukaan NHL:n Euroopan mediapäivillä.

Moni piti Oilersia ennen viime kauden alkua yhtenä suurimmista Stanley Cup -suosikeista, mutta joukkue romahti jo heti alkukaudesta. Plakkariin kertyi lopulta vain 78 sarjapistettä.

22-vuotias Draisaitl keräsi pelaamassaan 78 ottelussa 70 tehopistettä (25+45). Tästä huolimatta jotkut syyttivät saksalaista heikosta suorittamisesta ja perustelivat tätä uuden jatkosopimuksen (8 vuotta, 68 miljoonaa dollaria) aiheuttamilla paineilla. Mies kuitenkin ampui itse nämä väitteet alas.

– Sehän on ihan selvä asia, että uusi sopimus tuo mukanaan paineita. Etenkin kahdeksanvuotinen sopimus. Mutta minä ymmärsin sen. Se ei aiheuttanut minulle mitään ekstrapaineita, Draisaitl totesi.

Draisaitl on Connor McDavidin ohella yksi Oilersin tärkeimmistä avainpelaajista ja menestymisen kulmakivistä. Hyökkääjä tiedostaa sen itsekin ja on valmis johtamaan joukkuettaan.

– Meidän täytyy pelaajina ottaa vastuu ja pelata joukkueena niin hyvin kuin mahdollista. Mielestäni emme olleet viime kaudella se joukkue, joka todellisuudessa olemme tai mikä haluamme olla. Tällaisia kausia tulee vastaan, mutta meidän täytyy tehdä selväksi, ettei näin tule enää tapahtumaan.