Carolina Hurricanesin hyökkääjä Justin Williams on kulkenut pitkän matkan yhdessä joukkueen tuoreen päävalmentajan, NHL:ssä aikoinaan yli 1600 ottelua pelanneen Rod Brind’Amourin kanssa.

Kaksikko pelasi hurrikaanipaidassa vuosina 2003-2009 ja olivat johdattamassa Carolinan seurahistoriansa ensimmäiseen Stanley Cupiin vuonna 2006. Samassa ketjussakin operoivien hyökkääjien tiet erkanivat kuitenkin kolmisen vuotta myöhemmin, kun Williams kaupattiin Los Angeles Kingsiin. Brind’Amour päätti oman pelaajauransa kauteen 2009-2010, mutta siirtyi tämän jälkeen Hurricanes-pelaajien kehityspäälliköksi sekä apuvalmentajaksi.

Tiet kohtasivat taas kesällä 2017, kun Williams allekirjoitti Carolinan kanssa kaksivuotisen ja yhdeksän miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Vuosia aiemmin Brind’Amour oli joukkueensa kokeinen pelaaja. Nyt kyseinen mantteeli on siirtynyt 36-vuotiaalle Williamsille.

– Meillä on hyvä suhde keskenämme ja aiomme myös jatkaa sitä. Olen jutellut Robin kanssa paljon kesän aikana. Hän on ”nakittanut” muutamia tehtäviä minun harteilleni ja ehkä voin toimia pukukopissa hänen korvinaan sekä auttaa häntä parhaani mukaan, Williams kertoi NHL.comille.

Brind’Amourin kokemus NHL-pelaajana ja apuvalmentajana tekevät hänestä pelaajille helposti lähestyttävän persoonan.

– Hän on innoissaan tästä mahdollisuudesta. Haluamme tehdä oikeita asioita sekä hänelle että muullekin johtoryhmälle, jotka pitävät meidät täällä. He ovat pystyneet luomaan todella iskukykyisen joukkueen, Williams jatkoi.

Iskukykyisyydellä Williams viittaa etenkin Hurricanes-puolustukseen, jota Carolina tehosti hankkimalla Doug Hamiltonin Calgary Flamesista ja Calvin de Haanin New York Islandersista. Muut puolustuksen lenkit ovat Justin Faulk, Jaccob Slavin, Brett Pesce, Trevor van Riemsdyk, Haydn Fleury ja huippulupaava Jake Bean.

– Puolustuksemme on nyt yksi NHL:n parhaista. Hyökkääjänä olen todella innoissani kun tuon tasoinen alakerta jakaa kiekkoja pelin aikana, Williams ylisti.