Carolina Hurricanesilla on edessään tiukka mietinnän paikka – laittaako tähtipakki Justin Faulk lihoiksi vai pitääkö mies edelleen Raleighissa.

Jenkkipuolustaja on liikkunut jo pitkään useissa siirtopuheissa ja nyt ne ovat vain vahvistuneet. Syynä tähän on Calvin de Haanin siirtyminen Carolinaan nelivuotisella ja cap hitiltään 4,55 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Hurricanesilla on edelleen palkkakatossaan tilaa runsaat 13 miljoonaa, mutta pelkästään viiden puolustajan (Doug Hamilton, Jaccob Slavin, de Haan, Brett Pesce ja Trevor van Riemsdyk) sopimukset syövät vuodessa lähes 22 miljoonaa.

Carolinan miehistössä on nykyään 10 pelaajaa, joista tulee ensi kesänä joko rajoitettuja- tai rajoittamattomia vapaita agentteja. Tähän listaan kuuluvat myös suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, joten rahaa tarvitaan myös tulevaisuuden varalle.

26-vuotiaan Faulkin nykyistä pahvia (cap hit 4 833 333 miljoonaa) on jäljellä vielä kaksi vuotta. Tämä nostaa huimasti hänen vaihtoarvoaan siihen verraten, että hänet kaupattaisiin vasta vuoden kuluttua.

Hurricanesin GM Don Waddell kertoi tiistaina The News & Observerin toimittajalle, Chip Alexanderille, ettei hänellä ole vielä akuuttia tarvetta kaupata tähteään. Hän kuitenkin lisäsi katsovansa mahdolliset tarjoukset läpi ja tekevänsä päätöksen niiden pohjalta.

Päättyneellä kaudella 31 tehopistettä paukuttaneen Faulkin perässä on ainakin neljä eri NHL-seuraa: Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs, New York Islanders ja Chicago Blackhawks, kirjoitti Sporting News perjantaina.

Kukin edellä mainituista seuroista kärsii jonkinasteisesta pakkivajeesta, joten nyt jos koskaan Carolinan olisi viisasta käyttää tämä hyväksi.