Tämän kesän NHL-pelaajamarkkinoilla riitti kuhinaa. Suurin huomio suuntautui John Tavaresiin, joka päätyi lopulta Toronto Maplea Leafsiin, mutta myös muita merkittäviä siirtoja tehtiin. Vapailta markkinoilta kalastettiin muun muassa Valtteri Filppula, Leo Komarov, James van Riemsdyk sekä James Neal.

Jos Tavares oli kesän mielenkiintoisin vapaa pelaaja, ensi vuonna tilanne voi olla entistä hullumpi. Tällä hetkellä useampi eliitti-tason pelaaja on jäämässä sopimuksettomaksi vuoden päästä, joten NHL-seurat ovat varmasti jättämässä palkkakattoon tilaa narratakseen isoja vonkaleita koukkuihinsa.

Tilanne alkaa olla erittäin huolestuttava Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajalla Jarmo Kekäläisellä. On todennäköistä, että sopimuksensa viimeistä vuotta käynnistävä pistetykki Artemi Panarin vaihtaa seuraa jo tänä kesänä, jotta Kekäläinen saisi hänestä vielä tuntuvan korvauksen. Panarin on avoimesti kertonut, ettei hän halua tehdä jatkosopimusta Columbukseen.

Tämän lisäksi, Kekäläisellä riittää kiireitä vielä tärkeämmän pelaajan kanssa, kun myös ykkösvahti ja kaksinkertainen Vezina-voittaja Sergei Bobrovski valmistautuu sopimuksensa päätöskauteen. Venäläiselle halutaan solmia mittava jatkopahvi, joka nostaisi miehen 7,425 miljoonan dollarin vuosipalkkaa merkittävästi.

Esimerkkejä ensi vuoden vapaista agenteista (UFA)

Pekka Rinne
Marc-Andre Fleury
Sergei Bobrovski
Semjon Varlamov
Mike Smith
Cameron Talbot
Jimmy Howard
Antti Niemi
Mikko Koskinen

Zdeno Chara
Erik Karlsson
Jay Bouwmeester

Artemi Panarin
Joe Pavelski
Jason Spezza
Jeff Skinner
Blake Wheeler
Tyler Seguin
Matt Duchene
Joe Thornton
Jori Lehterä
Joonas Donskoi