NHL:ssä ollaan käyty vasta yksi siirtomarkkinapäivä, mutta se on jo tuottanut ainakin yhden ison riidan.

Kaikki alkoi, kun Columbus Blue Jacketsissa viime kaudella vähälle vastuulle jäänyt Jack Johnson suuntasi vapaana agenttina Pittsburgh Penguinsiin ja kertoi The Athletic -lehdelle olleensa tyytyväinen, että pääsee viimein edustamaan joukkuetta, jolla on vahva voittamisen kulttuuri.

Sitten Penguinsin GM Jim Rutherford lisäsi, ettei Johnssonilla ole takanaan huonoa kautta. Toimitusjohtaja vihjasi, ettei puolustajaan luotettu Columbuksessa.

– Mielestäni hänellä ei ollut huono vuosi. Hänet penkitettiin loppukaudesta. Tiedän syyn siihen. Se ei johtunut hänen pelaamisestaan, Rutherford kommentoi.

Kommentit suututtivat Columbuksen kiivasluonteisen päävalmentajan John Tortorellan, joka käski kaksikon pitämään suunsa kiinni.

– Tiedän vain, että joka ikinen taho tässä organisaatiossa on vain halunnut auttaa Jackia. Nyt hän läimäisee meitä takaraivoon ja lausuu tuollaista hevonp*skaa. Hänen pitäisi tietää paremmin. Kukaan ei toivo mitään pahaa hänelle tai hänen perheelleen. Toivomme hänelle vain parasta. Mutta tuollainen on häneltä täyttä hevonp*skaa. Ja kirsikkana kakun päälle GM (Rutherford), joka kyseenalaistaa meidän päätöksentekomme… hänen täytyy olla joku v*tun taikuri, päävalmentaja tykitti.

”Emme halunneet voittaa?”

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on nyt itse osallistunut tulenarkaan keskusteluun. Hän kertoi Columbus Dispatch:lle, että Rutherfordin kommentit olivat mauttomia.

– En tiedä yhtään, mistä hän puhuu. Jos hän luulee, että kyse oli jostain muusta, hän tietää jotain, mitä minä tai Tortorella emme tiedä. Se (penkitys) oli täysin valmentajan päätös, eikä mitään muuta. Mitä luulette? Emme halunneet voittaa pudotuspeleissä? Me laitoimme joka ilta parhaan mahdollisen kokoonpanon jäälle, ja varsinkin pudotuspeleissä. Sitä paitsi, Johnsonista oli tulossa vapaa agentti, joten ketä kiinnostaa, Kekäläinen tiivisti.

Johnson pyysi anteeksi

Myöhemmin Johnson korjasi väitteensä. Hän ei tarkoittanut mitään pahaa, vaan halusi viitata juuri Pittsburghin viime vuosien menestykseen. Puolustaja pitää edelleen Columbuksesta, eikä halua jättää pahaa makua suuhun.

– Vietin hienoa aikaa Columbuksessa. Tapasin vaimoni siellä, perustin perheeni siellä, sain tärkeitä ystäviä ja suhteita siellä. Tarkoitin, että olen innoissani olla osa Pittsburghin voittamisen kulttuuria, Johnson kertoi Sporstnet:lle.