NHL:n varaustilaisuuden kuumin nimi, ruotsalainen puolustaja Rasmus Dahlin, kerää paljon kiinnostusta ympäri maailmaa.

HIFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell on seurannut kiinnostuneena ruotsalaisen askelia. Kesän ykkösvaraukseksi povattu pakkilupaus on tehnyt vaikutuksen kiekkolegendaan.

– Hänen taitotasonsa on puolustajalle aivan erinomainen. Jos katsomme hänen parhaita suorituksiaan, kyseessä on todellakin aivan poikkeuksellinen pelaaja.Hän ei ole kuitenkaan mikään jättiläinen, joten ajoittain miesten peleissä hänen puolustuspelissään on vielä kehitettävää, Rindell pohtii NHLSuomelle.

Rindell ei kuitenkaan sulje mitään pois todennäköiseltä varaustilaisuuden ykkösnimeltä.

– Näkisin, että Dahlinilla on potentiaalia olla parempi kuin Erik Karlsson. Dahlin on samanlainen offensiivinen puolustaja, lisäksi hän pystyy pelaamaan erittäin ahtaissa väleissä. Kiekollinen taito, luistelutaito ja pelirohkeus ovat aivan loistavalla tasolla.

Rindellin mukaan on kuitenkin turhaa lähteä spekuloimaan varausnumeron perusteella, kuka tulee menestymään urallaan, ja kuka ei.

– Viime vuosien aikana on nähty monesti näitä niinsanottuja “supertalentteja”, jotka eivät sitten ole jaksaneetkaan tehdä töitä. Kärkivaraus on hieno asia, mutta se ei vielä takaa yhtään mitään. Edes Dahlinilla, hän asettelee.

LUE MYÖS: Valmentajalegenda povaa Pikkuleijonien maalitykille valoisaa NHL-tulevaisuutta: ”Poikkeukselliset ominaisuudet”