Tänään NHL:ssä avattiin siirtoikkuna, jonka aikana seurat voivat ostaa omien pelaajien sopimuksia ulos. Seuroilla on nyt mahdollisuus potkia pihalle pelaajia, joiden peliesitykset eivät ole vastanneet saatua palkkaa. Potkuilla haetaan lisätilaa palkkakattoon.

Yksi potku-uhan alle joutunut pelaaja Jason Spezza on tuoreimpien raporttien mukaan jäämässä vielä ensi kaudeksi Dallas Starsiin. NHL:ssä lähes 900 tehopistettä paukuttaneen kanadalaisen sopimuksen viimeinen vuosi alkaa tänä kesänä, jonka jälkeen hänestä olisi tulossa vapaa agentti.

35-vuotias Spezza on jo nähnyt uransa parhaat vuodet. Tehosaldot ovat laskeneet viimeisen kolmen vuoden aikana rajusti, ja tälläkin kaudella hän saalisti 76 otteluun vaivaiset 8+18=26 pistettä. Kun mies tienaa kaudessa 7.5 miljoonaa dollaria, ei ole ihme, että Dallasin ollaan huhuttu luopuvan pelaajastaan.

Huhut ovat nyt ammuttu alas ja Spezza voi myös ensi kaudella toimia Starsin varakapteenina.

Asiasta uutisoi Sporstnetin toimittaja Chris Johnston.

Chris Johnston

@reporterchris
The NHL’s first buyout window is now open. There’s been speculation Jason Spezza is a candidate for one, but the Dallas Stars will keep the 35-year-old centre and have him play out the final year of his contract.