Loistavaa työtä NHL:ssä tehnyt Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen pääsi joukkueensa kanssa lähelle menestystä tällä kaudella, kun se haastoi pudotuspeleissä loistavasti Washington Capitalsin, joka marssi lopulta mestariksi.

Silti tarina oli turhauttavan tuttu Columbukselle. Lähellä huippua, mutta silti niin kaukana.

Kekäläinen on kuitenkin viimeinen henkilö, jolla on varaa turhautua. Joukkueen rakentamisesta vastaava seurapomo näkee Blue Jacketsin olevan oikealla tiellä.

– Olemme lähellä ja pääsemässä sinne, minne haluamme. Olemme oikealla tiellä. Tämä oli arvokasta kokemusta meidän nuorille pelaajillemme, jotka eivät ole kokeneet vielä näitä asioita. Nyt he tietävät vielä enemmän, mitä vaatia voittaa pudotuspelisarja, Kekäläinen kommentoi kitkerää putoamista kuuden ottelun sarjassa Capitalsia vastaan NHL.comille.

Moni on jo odottanut, milloin Blue Jackets nousee NHL:n huipulle. Muutaman vuoden aikana joukkueeseen on tullut arvokkaita nuoria lupauksia ja tähtipelaajia. Joukkueen runko on todella hyvässä kunnossa.

– Tästä kaudesta jäi paljon jossittelua, joten vaikka olemme lähellä, olemme silti niin kaukana. Olemme kuitenkin oikealla polulla ja olen todella innoissani joukkueestamme, Kekäläinen linjaa.

Kokenut GM ei jää laakereilleen lepäämään edes kesällä, kun seuraavana on vuorossa NHL:n varaustilaisuus, minkä jälkeen alkaa palasten kokoaminen ennen seuraavaa kautta.

– Tämä on meille pitkä kesä miettiä asioita, mutta uskon meidän olevan vahvempia taas ensi kaudella yhteisten kokemusten kautta. Vaikka oppitunnit ovat kovia, ne ovat myös erittäin arvokkaita.