TSN:n NHL-toimittaja Scott Cullen pohtii Los Angeles Kingsin ensi kauden pelaajaryhmää. Analyysin mukaan, Kingsin runko tulee pysymään pääosin kasassa, eikä AHL:stä ole tulossa merkittäviä hankintoja.

Kun Kingsin sopimustilanne ei vaadi isoja muutoksia, ei sen tarvitse turvautua farmiseura Ontario Reignin pelaajiston antimiin. Näin ollen, Reignin suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi voi keskittyä tänä kesänä uuteen kauteen AHL:ssä, vaikka hän ottikin tänä vuonna isoja kehitysaskelia.

Lintuniemi pelasi uransa toisen AHL-kauden ja ylitti samalla viime vuoden ennätyksensä 14 pisteellä. Tänä vuotta tehoja syntyi 64 peliin 4+20, mikä oli joukkueen puolustajista toiseksi eniten.

Kehityksestä huolimatta, Cullen ei anna Lintuniemelle paljoa mahdollisuuksia nousta Kingsin miehistöön, sillä hän listaa suomalaisen edelle peräti viisi muuta lupaavaa puolustajaa.

Lintuniemen tulevaisuus Kingissä ei ole siis kiveen hakattu juttu. Tänä kesänä hänestä on tulossa rajoitettu vapaa agentti (RFA), jolloin Kingsillä on hyvä mahdollisuus luopua vuoden 2014 kakkoskierroksen varauksestaan. Cullenin mielestä Lintuniemi on todennäköisesti jäämässä seuraan, mutta tie NHL:ään on osoittautumassa todella isoksi haasteeksi.