Pitkät loukkaantumiset ja ailahtelevat otteet voivat johtaa fanien luottamuksen menettämiseen. Sitä pelättiin tällä kaudella erityisesti Montreal Canadiensissa, jonka kannattajat ovat tunnettuja fanaattisuudestaan.

Carey Price pelasi huhtikuussa juhlaottelun. Hän oli rikkomassa Jacques Planten asettaman ennätyksen eniten otteluita pelanneena maalivahtina, mutta upeasta hetkestä pelättiin tulevan painajaista.

Montrealin maalivahtivalmentaja Stéphane Waite kertoi keskiviikkona Montreal’s 98.5 Sports radion haastattelussa, että Price oli tunteikkaalla päällä, kun valokeilat osoitettiin häneen. Huippumaalivahti oli pelännyt, etteivät fanit luottaneet enää häneen ja haluaisivat nähdä hänet jossain muualla.

Pricella on takanaan heikkoja kausia. Hän on myös kärsinyt useista loukkaantumisista, mitkä ovat turhauttaneet Canadiensin faneja kaudesta toiseen. Seura ei menestynyt tänäkään vuonna, ja syyttävää sormea osoiteltiin paljon myös Pricen suuntaan.

Pelko osoittautui kuitenkin aiheettomaksi, sillä fanit antoivat valtavasti tukea joukkueen ykköstähdelle. Price kertoi ottelun jälkeen, että videotaululla näytetty kooste uran huippuhetkistä sai hänen viimeisetkin niskakarvat pystyyn.

– Price näytti yllättyneen kaikkeen. Silloin hänellä oli kyyneleitä maskissaan. Hän luuli, ettei kukaan enää tykännyt hänestä. Käskin hänen ajatella fanijoukosta sitä 95 prosenttia, jotka rakastavat häntä, eikä sitä viittä prosenttia, jotka pitävät hänestä vähemmän, valmentaja muisteli.

Canadien hävisi Winnipeg Jetsille 5-4. Ottelussa 27 kertaa torjunut Price pääsi kuvailemaan tunteitaan vielä kerran yleisön eteen.

– Se oli minulle taatusti tärkeä hetki. En odottanut mitään tällaista. Koostevideo ja yleisön seisaaltaan taputukset olivat jotain, mitä tarvitsin juuri nyt. Olen erittäin kiitollinen ja otettu tästä.

Price tähtää ensi kaudella pysymään terveenä. Työparikseen Montreal on kiinnittänyt veteraanivahti Antti Niemen, joka saapui seuraan viime syksynä.