NHL:ssä siirrytään pian kesälomalla, kun ainoastaan Stanley Cup -finaalit ovat pelaamatta. Kun finaalijoukkueet valmistautuvat viimeisiin peleihin, käydään muualla kiivaita keskusteluita ensi kauden joukkueiden kokoonpanoista.

Tähän vuodenaikaan taalaliigassa syntyy lukuisia huhuja. Nyt Pittsburgh Post-Gazette on uutisoinut huimasta tilanteesta, jossa 92 tehopistettä tällä kaudella nakuttanut Phil Kessel on mukana.

Lehti kertoo, että Kesselin seura Pittsburgh Penguins olisi valmis kauppaamaan tähtihyökkäjän muualle. Hänen asenteensa on vaivannut joukkuetta, ja myös hänen suhdettaan päävalmentaja Mike Sullivaniin pidetään heikkona.

Sullivan on kritisoinut Kesselin motivaatiota pitää otteluputkensa käynnissä. Kessel on pelannut toistaiseksi 692 peliä ilman loukkaantumisia. Sullivan halusi lepuuttaa Kesseliä kevään aikana ennen pudotuspelejä, mutta tämä ei ollut ehdotuksesta iloinen.

Kesselin kahdeksan miljoonan dollarin sopimus päättyy vasta vuonna 2023. Hänen sopimuksessaan on kuitenkin helpottava pykälä, sillä ex-seura Toronto Maple Leafs maksaa siitä merkittävän osan, eli reilun miljoonan. Hyökkääjän sopimuksessa on myös ehto, että hän saa ehdottaa kahdeksan seuraa, minne hän haluaa itsensä kaupattavan.

Pittsburghin paikallisradion toimittaja Mark Madden on paljastanut, että Kessel olisi valmis lähtemään muualle.

Kessel siirtyi pingviinipaitoihin vuonna 2016 ja on voittanut siellä kaksi Stanley Cup -mestaruutta.