New Jersey Devils tiedotti eilen maanantaina tehneensä vuoden mittaisen tulokassopimuksen venäläispuolustaja Jegor Jakolevin, 26, kanssa.

Jakolev pelasi viimeiset kolme kautta KHL-jätti SKA Pietarin riveissä. Menneellä kaudella hän tahkosi 35 runkosarjaottelua tehoin 5+4=9.

182-senttinen, vasemmalta ampuva puolustaja edusti myös maataan Pyeongchangin olympialaisissa, joissa Venäjän olympiaurheilijat voittivat jääkiekon olympiakultaa.

Yllättävintä sopimuksessa on se, että kyseessä on tulokassopimus, vaikka Jakolev on jo 26-vuotias. NHL:ssä Pohjois-Amerikkalaisille pelaajille, jotka ovat 25-vuotiaita tai vanhempia, ei voi tehdä tulokassopimusta. Eurooppalaisten pelaajien ikäraja on sen sijaan 27.

Jakolev miettikin hetken sopimuksen allekirjoittamista, koska SKA tarjosi hänelle samaan aikaan usean miljoonan dollarin sopimusta. Mutta mahdollisuus pelata NHL:ssä vei kuitenkin voiton, vaikka hän kuittaakin tulevalla sopimuksellaan minimipalkkion. Etenkin, jos hänet pudotetaan farmisarjaan.

– Johtuen hänen syntymäpäivästään (17.9), hän on edelleen kelvollinen tulokassopimukseen, joka on meille todella hyvä asia. Saamme kypsän pelaajan pienellä sijoituksella ja ensi vuonna hän on vapaa agentti, joka taas on hänelle hyvä asia, jos hän menestyy. Siten tämä on ”pieni riski, suuri palkinto” -sopimus molemmille osapuolille ja olemme todella innoissamme saadessamme hänet, Devilsin pelaajien henkilöstöpäällikkö Dan MacKinnon sanoi seuran verkkosivuilla.

MacKinnonin mielestä Jakolevilla on potentiaali nousta loistavaksi NHL-puolustajaksi.

– Hän on modernin ajan puolustaja, joka on kilpailullinen ja hyvä liikkumaan. Hän hallitsee pelinsä hyvin, jakaa kiekkoa tehokkaasti ja on aktiivinen lukemaan peliä. Lisäksi hän on loistava kääntämään peliä hyökkäyssuuntaan, hyvä alivoimapelaaja sekä pystyy pelaamaan kakkosylivoimaa. Hän on todella monipuolinen, MacKinnon kuvaili.

New Jerseyn riveissä pelaa myös suomalaispuolustaja Sami Vatanen, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen kesken pudotuspelien.