Tampa Bay Lightning rikkoi itäisen konferenssifinaalien poikkeuksellisen kotikirouksen, kun se kaatoi Washington Capitalsin kotiluolassaan maalein 3-2. Samalla se johtaa ottelusarjaa niin ikään 3-2 ja on enää voiton päässä Stanley Cup -finaaleista.

Kotijoukkueen maalivahti Andrei Vasilevski torjui kolmannen perättäisen voittonsa komealla 93,3 torjutaprosentilla. Hän joutui taipumaan ainoastaan Capitalsin ykköskorin jätkille Evgeni Kuznetsoville ja Aleksandr Ovetshkinille, joista jälkimmäinen onnistui vasta illan viimeisillä peliminuuteilla. Muutenkin Oveshkinin ilta oli synkkä, kun hän kirjautti kaikki kolme laukaustaan vasta 58 peliminuutin jälkeen.

Vasilevski on tällä hetkellä tekemässä itsestään vahvaa Conn Smythe -ehdokasta. Hän oli isossa roolissa, kun Tampa Bay oli 0-2 -takaa-ajoasemassa ja joutui kääntämään sarjan Washingtonissa. Vasilevski on nyt viimeisen kolmen ottelun aikana kohdannut peräti 106 laukausta, mutta päästänyt niistä ainoastaan kuusi läpi.

Tampa Bayn kenttäpelaajat ovat onnistuneet laajalla rintamalla, jolloin joukkueen parasta kiekkoilijaa on hankalampi valita. Jos tahti kuitenkin jatkuu samana, voi Vasilevski päättää kevään Stanley Cup -mestarina sekä playoffsien arvokkaimpana pelaajana.