Edmonton Journal -lehden toimittaja Jim Matheson nosti vastikään esille Edmonton Oilersia vastaavan ongelman.

Matheson uskoo, että Oilersista puuttuu tällä hetkellä nuori hyökkäävä puolustaja.

Kokenut toimittajan mukaan Oilersin tärkeimmät vaihtonappulat ovat ensi kesän ykkösvaraus (10.) ja suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi.

Ainakin Oilersin GM Peter Chiarelli on jo julkisuudessa ilmaissut halukkuutensa kaupata ykkösvarauksen.

– Yhdeksäntenä tai kymmenentenä varattu pelaaja ei tule nousemaan joukkueeseemme ensi kaudella. Me kuuntelemme ehdottomasti tarjouksia (varausvuorostamme), ja jos siihen löytyisi vaihtokauppa, se tapahtuisi varaustilaisuuden aikana, Chiarelli sanoi Edmonton Journalin mukaan.

Matheson kertoo, että ainakin muutama NHL-seura voisi olla valmis tekemään Oilersin kanssa vaihtokaupan. Yksi näistä on suomalaishyökkääjien Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes, jossa pelaa lukuisia nuoria puolustajia.

Rick Dudley johtaa nyt Hurricanesia ja hän rakastaa vaihtokauppojen tekemistä. Hän rakastaa myös isoja pelaajia ennemmin kuin pieniä pelaajia. Vaihtaisiko hän Oilersin ykkösvarauksen puolustaja Justin Faulkiin, ja jos Oilers laittaisi vielä tarvittaessa ison hyökkääjän kuten Jujhar Khairan mukaan kauppaan, toimittaja spekuloi.

Se on ainakin varmaa, että Dudley himoitsisi nuoren Puljujärven saamista joukkueeseensa.

– Dudley haluaa varmaan vaihtaa Puljujärven suoraan Faulkiin, koska hän pelasi Ahon kanssa Suomen Nuorten maajoukkueessa. Hurricanesilla on puolustuksessa todella laaja materiaali, kun sieltä löytyy Faulkin lisäksi Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Noah Hanifin.

Toiseksi vaihtokumppaniksi Matheson nostaa Anaheim Ducksin, jolla on Hurricanesin tapaan paljon puolustajia ja tarvetta nuorelle hyökkääjälle.

– Olisiko Ducks kiinnostunut tarjoamaan Brandon Montourin vaihtokaupassa Puljujärveen, koska Ducks haluaa olla nuorempi ja nopeampi hyökkäyksessä. Vai olisiko tämä ehdoton ”ei” Ducksille, koska he kauppasivat jo puolustajat Shea Theodoren Vegas Golden Knightsiin ja Sami Vatasen New Jersey Devilsiin. Tämä (Montour-Puljujärvi) kauppa on kuitenkin vielä aika kaukaa haettu, Matheson arvelee.