Vancouver Canucksin ruotsalaiskaksoset Henrik ja Daniel Sedin päättivät NHL-uransa viimeisen kotiottelun tyylillä, kun Daniel ampui ottelun voittomaalin – kenenkäs muunkaan kuin veljensä syötöstä.

Peli Arizona Coyotesia vastaan lähti liikkeelle vierasjoukkueen johdossa, kun kojoottihyökkääjä Christian Fisher ampui Arizonan 1-0-johtoon ottelun avauserässä.

Canucks sai pelistä kiinni heti toisen erän alussa, kun toinen juhlakaluista, Daniel, iski lukemat 1-1. Coyotes otti kuitenkin ottelun jälleen hallintaansa lyömällä kaksi maalia Vancouverin verkkoon toisen erän viimeisen viiden minuutin aikana.

Kolmas erä menikin sitten täysin isäntien hallinnassa. Jake Virtasen ja Brendan Leipsicin osumat tasoittivat numerot 3-3, jonka lisäksi Canucks vei laukaukset peräti 15-0.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun Coyotes-hyökkääjä Richard Panik otti rangaistuksen koukkaamisesta. Koko NHL-uransa, 18 kautta Vancouveria edustaneet Sedinit pääsivät pyörittämään ylivoimaa, jonka päätteeksi Daniel naulasi loppulukemat 4-3.

Kaksosten tunteikas, viimeinen kotiottelu päättyi yleisön suuriin kunnianosoituksiin. Läpi kamppailun ”standing ovationeita” saaneet Sedinit hyvästelivät Canucks-katsojat kiertämällä kaukalon, jonka jälkeen he poistuivat pukusuojiin yleisön jäädessä vielä kannustamaan suosikkejaan.

Vancouver pelaa kauden viimeisen runkosarjaottelunsa sunnuntaiaamuna kello 05:00, kun joukkue kohtaa vieraissa Edmonton Oilersin. Tähän päättyy myös Sedinien upea NHL-ura.