Alex Ovetshkin, 45 tehtyä maalia ja Patrik Laine, 43 tehtyä maalia. Perässä hengittävät pikkumustan reppuun 42 kertaa iskeneet William Karlsson ja Jevgeni Malkin sekä Connor McDavid 41 häkillään.

Siinä NHL:n maalipörssin kärki, kun runkosarjassa alkaa viimeinen viikko. Vaikka Winnipeg Jetsin hyökkääjä Laine taisteleekin Maurice ”Rocket” Richard Trophystä, eli NHL:n runkosarjan parhaalle maalintekijälle annettavasta pytystä kiivaasti, on hänen viime pelit olleet heikkoja nimenomaan viimeistelyn suhteen.

Suomen mestari on osunut NHL:ssä maalipuiden väliin edellisen kerran 18. maaliskuuta, jolloin Dallas Starsin reppu pölisi kahdesti. Sen jälkeen kuusi kamppailua on mennyt maaleitta.

Koska Laine on tällä kaudella ollut vain kerran aiemmin seitsemän koitosta käsittäneessä maalittomassa putkessa, on kuivakausi harvinainen – ja samalla uhkaava, kun se tuli kuvioihin juuri isojen pelien lähestyessä.

Kuivakaudesta huolimatta Maurice ”Rocket” Richard Trophy kiinnostaa edelleen. Laine myönsi sen MTV:n haastattelussa.

– Eiköhän se kaikkia jääkiekon pelaajia kiinnosta. Ei hallille huvikseen tulla aamuisin, suomalainen latasi, ja jatkoi sättien itseään.

– Ei nykyvireellä paljoa pokkailla kauden jälkeen. Katsotaan, jos tässä vielä lähtisi.

Viime kaudella runkosarjan maalipörssin voittoon vaadittiin 44 täysosumaa. Kunkinkuuden vei Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby.

Mutta maalikuninkuutta enemmän mielessä kirkaana ovat muut pytyt. Laine viittasi lauseellaan maalaisjärkeä käyttäen tietysti Stanley Cupiin. Jets ei ole vielä koskaan voittanut NHL:n mestaruutta.

– Kuitenkin ihan muut pokaalit ovat mielessä.

Ennen Stanley Cupin pudotuspelejä Jets pelaa runkosarjassa vielä neljä ottelua.

Alkuperäisen haastattelun löydät painamalla tätä.