NHL:n runkosarja on loppusuoralla, jolloin on hyvä aloittaa perinteiset spekulaatiot vuoden parhaista pelaajista ja heille jaettavista palkinnoista. Esimerkiksi suomalainen huipputorjuja Pekka Rinne on Nashvillen maalilla torjumassa itseään Vezina Trophyn voittajaksi.

Vezinan lisäksi kiekkojen torjujilla on yksi palkinto, johon kenttäpelaajilla tai valmentajilla ei ole mahdollisuuksia.

Runkosarjassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahdit saavat palkinnoksi arvostetun William Jennings Trophyn. Tällä hetkellä Nashville Predators johtaa tilastoa, kiitos Rinteen ja kakkosvahti Juuse Saroksen. Jos tilanne ei muutu ja Saros ylittää vaaditun 25 pelatun ottelun rajan, suomalaiskaksikko jakaa pokaalin kauden päätteeksi. Saros on pelannut 19 peliä.

Vain kaksi suomalaista ovat aikaisemmin voittaneet William Jenningsin: Miikka Kiprusoff torjuessaan Calgary Flamesin maalilla 2005-2006 ja Niklas Bäckström seuraavana vuonna Minnesota Wildissa. Viime kaudella palkinnon vei Washington Capitalsin Braden Holtby, kun pääkaupungin joukkue päästi yhteensä 182 maalia.

Nashvillen kovimmat haastajat ovat Boston Bruins ja Los Angeles Kings. Bostonin maalilla kuluneen talven ajan loistanut Tuukka Rask pitää huolta, ettei palkinnon kohtaloa päätetä liian aikaisin. Myös hänen nimensä on ollut esillä Vezina-keskusteluissa. Kings on luottanut edelleen Jonathan Quickin huippusuorituksiin.

Kisa pysyy varmuudella jännittävä loppuun asti. Runkosarjaa on pelaamatta joukkueesta riippuen 11-14 ottelua.

Viisi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta:
Nashville Predators (174)
Boston Bruins (176)
Los Angeles Kings (177)
St.Louis Blues (182)
Winnipeg Jets (185)